Mijn visie over veilig glutenvrij uit eten
Glutenvrij uit eten wanneer je coeliakie hebt, hoe doe je dat? Kan het überhaupt? Zo ja, hoe pak je dat dan aan? Welke voorbereidingen moet je treffen? Kan je er op vertrouwen? Een onderwerp waar [...]
Glutenvrij uit eten wanneer je coeliakie hebt, hoe doe je dat? Kan het überhaupt? Zo ja, hoe pak je dat dan aan? Welke voorbereidingen moet je treffen? Kan je er op vertrouwen? Een onderwerp waar [...]
Op zaterdag 22 oktober werd het jaarlijkse Ancestral Health Symposium in het LUMC gehouden waarbij voeding en leefstijl centraal stonden. Deze onderwerpen werden tijdens deze dag toegelicht vanuit de evolutionaire geneeskunde. I'm a Foodie was [...]
Wil je een lekker en fris dessert, niet te calorierijk maar wel bomvol goede ingrediënten? Met dit voedzame nagerecht kun je alle kanten op. Het recept is namelijk glutenvrij (mits je glutenvrije havermout gebruikt), én [...]
Ingrediënten 1 grote knolselderij 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1,5 L groentebouillon 150 g gemengde paddenstoelen (cantharel, beukenzwam, grijze oesterzwam of champignons) 1 blaadje laurier 3 takjes verse tijm 1 theelepel witte peper Zwarte peper [...]
IJs maken we niet van suiker of romige melk, maar van bananen! Gebruik een combinatie van goed rijpe, bevroren bananen, en ander diepvriesfruit, cacao, kaneel, vanille, pindakaas… de mogelijkheden zijn oneindig! Vries per portie van [...]
Een lekkere hoofdmaaltijd hoeft niet altijd gepaard te gaan met vlees of vis. Deze groentestoofschotel met pompoen zit vol met verschillende soorten groentes die ervoor zorgen dat deze maaltijd er niet alleen kleurrijk uit zien [...]
Fijne Feestdagen en een gezond 2017! Ingrediënten (4 personen) 175 ml sinaasappelsap (van ca. 3 middelgrote perssinaasappels) ½ mango (ca. 150 gram) Sap van ½ limoen 1 theelepel olijfolie ½ rode jalapeño peper 1 klein [...]
Dit dessert is ideaal voor de drukke feestdagen! Het kost je namelijk geen uren in de keuken. Daarnaast levert dit dessert je ook nog eens de nodige voedingsstoffen, o.a. dankzij het fruit. Het is niet [...]
Ingrediënten (voor 4 personen) 400 gram zilvervliesrijst 100 gram gedroogde rode of gemengde linzen 4 grote aardappelen, geschild, gewassen en in blokjes 200 gram bloemkool, gewassen en in roosjes en blokjes (stronk kan mee) 200 [...]
Deze soep heeft een mooie oranje kleur en een warme smaak door de Ras el Hanout kruiden. Perfect dus voor de feestdagen! Ingrediënten (voor 4 personen) 1 kg wortelen 1 liter water 400 ml kokosmelk [...]