Ga naar inhoud
FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
I'm a Foodie Logo
  • Blog
    • I’m a Foodie blog
    • Foodbasics
    • Hoe zit het met…
    • Kritisch kiezen & kopen
    • Trends & Hypes
    • Recepten
    • Reviews
    • Wat vinden de Foodies?
  • Team
  • Wat we doen
    • I’m a Foodie Publishing
    • Instagram & e-learning
    • Ontwikkelen van content
    • Consultancy & voedingsadvies
  • Onze missie
  • Shop
  • B2B
  • Podcast
  • Contact
    • Veelgestelde vragen
    • Stuur een email

vega(n)

  • Liesbeth Smit Column in samenwerking met Vork

Win-Win-Win – Column door Liesbeth Smit

Door Liesbeth Smit|2021-08-17T10:51:46+01:0019 mei 2021|Categorieën: I'm a Foodie blog, Wat vinden de Foodies?|Tags: duurzaamheid, future(food), vega(n)|

Onze wereld van voeding is steeds groter en complexer geworden. Begonnen we lang geleden met ‘genoeg’ als belangrijkste streven, daarna kwam ‘lekker’, vervolgens ‘gezond’ en inmiddels kan het ook nog ‘duurzaam’ zijn.

  • Plantaardige recepten

World Vegan Day – 5 makkelijke en snelle plant-based recepten

Door Marijke Berkenpas|2019-11-01T15:10:54+01:001 november 2019|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, vega(n)|

Vegetarisch koken...dat lukt de meeste mensen wel. Maar helemaal geen dierlijke producten? Wat eet je dan wel? Vandaag is het World Vegan Day. De perfecte dag om eens een volledige plantaardige maaltijd van Fleur Pasman [...]

  • vleesvervangers

Hoe zit het met vleesvervangers?

Door Teuni Verhagen|2019-11-01T11:38:52+01:001 november 2019|Categorieën: Foodbasics, Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: vega(n)|

Eet meer plantaardige en minder dierlijke eiwitbronnen staat als een van de speerpunten in de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en zijn ook vertaald naar de Schijf van Vijf (1). Het is wel duidelijk [...]

  • maaltijd zonder vlees

Een maaltijd zonder vlees – Wat eet je dan wel?

Door Sandra Buijing|2019-10-11T11:06:21+01:009 oktober 2019|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, duurzaamheid, kritisch kopen & kiezen, vega(n)|

Je hebt inmiddels vast wel gehoord dat minder vlees eten gunstig is voor het klimaat. Maar wat eet je dan wel? Gelukkig is er keuze genoeg! En zijn maaltijden zonder vlees minstens even lekker. Is [...]

Hollandse koolsalade met zeekraal

Door Gastblogger|2019-08-28T09:37:56+01:0028 augustus 2019|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, future(food), lunch, vega(n)|

Deze standaard Hollandse koolsalade met kool, appel en rozijnen maken we extra lekker met een zilte twist van verse zeekraal. Een heerlijke, verfrissende en vooral eiwitrijke salade die perfect past bij de zomerse, plantaardige barbecue. [...]

  • gegrilde groente

Snelle maaltijden, voor vandaag én morgen: 2 kleurrijke gerechten met 1 knol(selderij)

Door Claudia Vork|2020-01-15T11:32:28+01:0026 augustus 2019|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: dietist, diner, duurzaamheid, lunch, snelle gezonde maaltijden, vega(n)|

Knolselderij op het menu Ik had er weer eens zin in, knolselderij. Lekker fris en zoet en ideaal om in de oven te roosteren. Béétje jammer alleen dat je een knolselderij van 600 g niet [...]

Zwarte bonen balletjes aan een spies met plantaardige tzatziki

Door Gastblogger|2019-08-12T11:43:34+01:0011 augustus 2019|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: duurzaamheid, future(food), vega(n)|

Plantaardig barbecueën moeilijk? Nee hoor! Aan plantaardige barbecueopties is er tegenwoordig geen gebrek: de schappen liggen vol met kant-en-klare worsten, burgers en balletjes. Maar niets smaakt zo lekker als wanneer je het zelf maakt, toch? [...]

  • Snelle maaltijden

Snelle maaltijden, voor vandaag én morgen: 2 kleurrijke gerechten voor 4 dagen

Door Claudia Vork|2020-01-15T11:33:40+01:0027 maart 2019|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: dietist, diner, snelle gezonde maaltijden, vega(n)|

Druk, druk, druk en toch gezond eten. Ja, dat hebben we het allemaal. Druk, druk, druk. Bij ons is dat doordeweeks ook het geval. Ik sport op dinsdag en donderdag, mijn vriend op maandag en [...]

  • Notenrisotto

December recept: notenrisotto

Door Fleur Pasman|2018-12-19T12:28:48+01:0019 december 2018|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: seizoensrecept conform richtlijnen goede voeding, vega(n)|

In de maanden oktober, november en december is het herfst! In de herfst kunnen we voorzichtig weer genieten van een warme soep of een lekkere stamppot, natuurlijk op basis van typische herfstgroenten. Groente- en fruitsoorten [...]

Februari recept: Bulgur met bietjes en mandarijn

Door Fleur Pasman|2018-03-06T12:35:37+01:0020 februari 2018|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, seizoensrecept conform richtlijnen goede voeding, vega(n)|

In de maanden december, januari en februari is het winter! Gelukkig zijn milieubewuste keuzes voor groenten en fruit ook in de winter mogelijk. Wintergroenten zijn een gezonde basis voor een aantal smakelijke gerechten. Denk maar [...]

12Volgende

Laatste blogs

  • Recent
  • Een podcast over voeding_show bart en arnoud
    #57: Recap eerste maanden 2022 met Arnoud & Bart
    16 mei 2022
  • Een podcast over voeding_Onno
    #55: Hoe ziet de gezonde basisschool van de toekomst eruit? In gesprek met prof. dr. Onno van Schayk
    6 mei 2022
  • Een podcast over voeding_throwback Roel
    #53: | THROWBACK | Hoe je die zak chips of reep chocola tóch kan weerstaan, in gesprek met dr. Roel Hermans
    28 april 2022
  • Een podcast over voeding_show toine
    #52: Duurzame voedselketens en hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan! In gesprek met ir. Toine Timmermans
    22 april 2022

I’m a Foodie presents:

foodie-header-stippellijn

Blijf op de hoogte

  foodie-header-stippellijn  
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Over I’m a Foodie

foodie-header-stippellijn
I’m a Foodie is hét evidence based food collectief waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Wij gaan misleiding tegen, onderbouwen onze artikelen met de laatste stand van de wetenschap én wij maken de vertaalslag naar de praktijk.

Wij promoten een gezond eetpatroon waarmee je je risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker zoveel mogelijk verlaagt. Met gezonde voeding is zoveel winst te behalen!

Marijke Berkenpas

Copyright 2013 - 2021 I'm a Foodie | Website gemaakt door Liesbeth Smit | Algemene Voorwaarden | created with love in Amsterdam | KvK 73544507 | I'm a Foodie is onderdeel van A Grassroot Company |

FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
Page load link
Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en jou de beste ervaring te geven, gebruiken we cookies! Surfen op deze site = akkoord met cookies, maar je kan uiteraard ook cookies uitzetten. cookie settingsaccepteer
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN