April recept: Lentesalade met groene asperges
In de maanden maart, april, mei en juni is het lente! De maanden waarin we ons voorbereiden op de zomer. In maart en april wennen we langzaam aan wat mooier weer. In mei en juni [...]
In de maanden maart, april, mei en juni is het lente! De maanden waarin we ons voorbereiden op de zomer. In maart en april wennen we langzaam aan wat mooier weer. In mei en juni [...]
In de maanden maart, april, mei en juni is het lente! De maanden waarin we ons voorbereiden op de zomer. In maart en april wennen we langzaam aan wat mooier weer. In mei en juni [...]
‘Eerst komt het vreten, dan de moraal’ Hiermee bedoelde de duitse schrijver Bertold Brecht dat we in moeilijke tijden eerst aan onszelf denken en daarna pas kritisch nadenken over ons gedrag. Vroeger bestonden een aantal [...]
De maanden december, januari en februari vormen de winter! En in tegenstelling tot vorig jaar komt de kou nu wel goed om de hoek kijken. Goede avondmaaltijden op basis van veel groenten dragen bij aan [...]
Ingrediënten 4 plakken aubergine Olie 1 eetlepel hummus Klein handje koriander of peterselie 4 stukjes zoete aardappel falafel* 4 zongedroogde tomaatjes Bereiding Verwarm een grillpan op het vuur. Smeer de aubergineplakken aan beide kanten in [...]
met spliterwtenpuree en gestoomde broccoli-bloemkool mix Gevulde portobello ‘s Bereidingstijd: 25 minuten Ingrediënten gevulde portobello ‘s 50 gram pijnboompitten 4 grote portobello ’s 2 eetlepels olie 1 ui 1 teentje knoflook theelepel gemalen komijn fijngesneden [...]
Wil je een lekker en fris dessert, niet te calorierijk maar wel bomvol goede ingrediënten? Met dit voedzame nagerecht kun je alle kanten op. Het recept is namelijk glutenvrij (mits je glutenvrije havermout gebruikt), én [...]
Ingrediënten 1 grote knolselderij 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1,5 L groentebouillon 150 g gemengde paddenstoelen (cantharel, beukenzwam, grijze oesterzwam of champignons) 1 blaadje laurier 3 takjes verse tijm 1 theelepel witte peper Zwarte peper [...]
IJs maken we niet van suiker of romige melk, maar van bananen! Gebruik een combinatie van goed rijpe, bevroren bananen, en ander diepvriesfruit, cacao, kaneel, vanille, pindakaas… de mogelijkheden zijn oneindig! Vries per portie van [...]
Een lekkere hoofdmaaltijd hoeft niet altijd gepaard te gaan met vlees of vis. Deze groentestoofschotel met pompoen zit vol met verschillende soorten groentes die ervoor zorgen dat deze maaltijd er niet alleen kleurrijk uit zien [...]