Ga naar inhoud
FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
I'm a Foodie Logo
  • Blog
    • I’m a Foodie blog
    • Foodbasics
    • Hoe zit het met…
    • Kritisch kiezen & kopen
    • Trends & Hypes
    • Recepten
    • Reviews
    • Wat vinden de Foodies?
  • Team
  • Wat we doen
    • I’m a Foodie Publishing
    • Instagram & e-learning
    • Ontwikkelen van content
    • Consultancy & voedingsadvies
  • Onze missie
  • Shop
  • B2B
  • Podcast
  • Contact
    • Veelgestelde vragen
    • Stuur een email

Wetenschap

  • Eet als een expert mini

Baby-Led Weaning (Rapley-methode) of gepureerde hapjes? Welke methode is geschikt voor mijn baby? 

Door Marijke Berkenpas|2021-11-17T09:19:37+01:001 december 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: kids, Wetenschap|

Is je baby klaar om met vast voedsel te beginnen? En twijfel je of je met gepureerde hapjes of stukjes (Baby-Led Weaning of Rapley-methode) gaat starten? Bij deze keuze is het vooral belangrijk om je [...]

  • Is een magnetron gevaarlijk en ongezond?

Is een magnetron gevaarlijk en ongezond?

Door Rob van Berkel|2021-06-07T15:26:32+01:0012 mei 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: Wetenschap|

Tegenwoordig hebben de meeste mensen wel een magnetron in de keuken staan. Het is een makkelijke en snelle manier om voedsel gaar te maken en te ontdooien. Maar je hoort ook verhalen dat het gebruik [...]

  • Liesbeth Smit Column in samenwerking met Vork

Antwoordenfabriek – Column door Liesbeth Smit

Door Liesbeth Smit|2021-08-17T10:51:57+01:006 april 2021|Categorieën: I'm a Foodie blog, Wat vinden de Foodies?|Tags: Wetenschap|

Voor het eerst in mijn leven is er een acute gezondheidscrisis die iedereen aangaat. Na jaren van moeizaam mensen proberen te motiveren om gezondheid serieus te nemen, is nu opeens iedereen geïnteresseerd in preventie, epidemiologie, en gemotiveerd om er iets aan te doen.

  • blauwe zones

Gezond ouder worden: wat kunnen we leren van de Blauwe Zones?

Door Joelle Janssen|2021-05-12T21:23:30+01:0029 maart 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: eet als een expert, Wetenschap|

We worden met zijn allen steeds ouder. In 1950 was de gemiddelde levensverwachting 71 jaar en inmiddels is deze in 2019 gestegen naar 82 jaar (1). We willen natuurlijk allemaal gezond en gelukkig oud worden, [...]

  • Optimale voedingstoestand na een maagverkleining

Het onderzoek van.. Laura Heusschen: Optimale voedingstoestand na een maagverkleining

Door Gastblogger|2021-02-17T10:59:48+01:0017 februari 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: hetonderzoekvan, Wetenschap|

Ik ben Laura Heusschen, 27 jaar en opgeleid als diëtist en voedingswetenschapper. Tijdens mijn bachelor opleiding Voeding en Diëtetiek (HAN Nijmegen) en master opleiding Nutrition & Health (Wageningen University) heb ik me met name gefocust [...]

  • dokter review

Boekreview: Dokter, ik las in de krant dat…

Door Léonie Albersen|2021-02-10T11:41:37+01:0010 februari 2021|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Tags: boeken, Wetenschap|

We kennen het allemaal wel, de schreeuwende koppen in kranten of op online platformen over medisch ‘nieuws’, met als doel jouw aandacht te trekken. Berichtgevingen met titels zoals ‘Lastige patiënt krijgt vaak verkeerde diagnose’ of [...]

  • (Hoe) Kan ik mijn kans op het krijgen van kanker verkleinen?

(Hoe) Kan ik mijn kans op het krijgen van kanker verkleinen?

Door Florien Verbeek|2021-02-03T16:02:51+01:0025 januari 2021|Categorieën: Foodbasics, Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: voeding en ziekte, Wetenschap|

De relatie tussen voeding en het ontstaan van kanker is al jaren een hot topic in onze wereld. Niet zo gek ook, want het is reuze interessant en tegelijkertijd super ingewikkeld. Kun je met zoiets [...]

  • Isomalto-oligosachariden

Lezersvraag: Zijn Isomalto-oligosachariden (IMO’s) vezels?

Door Rob van Berkel|2020-12-03T15:47:28+01:002 december 2020|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen|Tags: Wetenschap|

Wat weten jullie over isomalto-oligosaccharide als legitiem soort vezel? Dit wordt gebruikt in veel vezelrijke repen (check maar bv de 'clean protein bars' op Body&Fit: 21g vezels per reep van 60g. Dit soort vezel schijnt [...]

  • Vruchtensap (on)gezond?

Het onderzoek van… Vruchtensap (on)gezond?

Door Gastblogger|2020-11-26T10:36:44+01:0026 november 2020|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: hetonderzoekvan, Wetenschap|

Mijn naam is Floor Scheffers, 34 jaar, diëtist en epidemioloog. Ik werk sinds 2012 als docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Ik wilde mijn passie voor het onderwijs en het [...]

  • nudging

Het onderzoek van…Hoe kunnen we gezond eten makkelijker maken?

Door Gastblogger|2020-10-28T13:09:56+01:0028 oktober 2020|Categorieën: I'm a Foodie blog|Tags: hetonderzoekvan, Wetenschap|

Mijn naam is Josine Stuber en ik werk aan mijn promotieonderzoek bij het Amsterdam UMC. Als je mij 20 jaar geleden had verteld dat ik wetenschapper zou worden had ik je voor gek verklaard! Toen [...]

12Volgende

Laatste blogs

  • Recent
  • Een podcast over voeding_show bart en arnoud
    #57: Recap eerste maanden 2022 met Arnoud & Bart
    16 mei 2022
  • Een podcast over voeding_Onno
    #55: Hoe ziet de gezonde basisschool van de toekomst eruit? In gesprek met prof. dr. Onno van Schayk
    6 mei 2022
  • Een podcast over voeding_throwback Roel
    #53: | THROWBACK | Hoe je die zak chips of reep chocola tóch kan weerstaan, in gesprek met dr. Roel Hermans
    28 april 2022
  • Een podcast over voeding_show toine
    #52: Duurzame voedselketens en hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan! In gesprek met ir. Toine Timmermans
    22 april 2022

I’m a Foodie presents:

foodie-header-stippellijn

Blijf op de hoogte

  foodie-header-stippellijn  
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Over I’m a Foodie

foodie-header-stippellijn
I’m a Foodie is hét evidence based food collectief waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Wij gaan misleiding tegen, onderbouwen onze artikelen met de laatste stand van de wetenschap én wij maken de vertaalslag naar de praktijk.

Wij promoten een gezond eetpatroon waarmee je je risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker zoveel mogelijk verlaagt. Met gezonde voeding is zoveel winst te behalen!

Marijke Berkenpas

Copyright 2013 - 2021 I'm a Foodie | Website gemaakt door Liesbeth Smit | Algemene Voorwaarden | created with love in Amsterdam | KvK 73544507 | I'm a Foodie is onderdeel van A Grassroot Company |

FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
Page load link
Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en jou de beste ervaring te geven, gebruiken we cookies! Surfen op deze site = akkoord met cookies, maar je kan uiteraard ook cookies uitzetten. cookie settingsaccepteer
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN