Evidence-based food collectief, geschreven door professionals

Wanneer we eten, wat we eten, en hoe we eten… Da’s echt een wereld van verschil met 50 jaar geleden. Door de snelle opkomst van de levensmiddelenindustrie en de logistieke mogelijkheden hebben we steeds meer verschillende soorten (fabrieks) voedsel tot onze beschikking. De overdaad van het aanbod en onze huidige manier van eten veroorzaakt deels de huidige Westerse gezondheidsproblematiek.

Het is tijd voor een onderbouwd tegengeluid!

De voedingsindustrie houdt je voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Een initiatief van Ir. Marijke Berkenpas

Ik ben initiator en eigenaar van food collectief I’m a Foodie. Daarnaast ben ik zo’n 10 jaar werkzaam als klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc. Voedingswetenschap vertalen op een eigentijdse en aansprekende manier is mijn passie.