Midden in de Sahara ligt Couscousistan, een raadselachtige vlakte vol couscous. Tijdens volle maan rijdt de couscouskaravaan door de ongerepte coustenij. Kamelen beladen met zakken vol cashewnoten, rozijnen, rode paprika en muntblaadjes. Onderin die zakken zitten gaten, zodat overal lekkers valt. Als het dag wordt, mogen de kinderen van Couscousistan het eerst proeven.

Ingrediënten

voor 4 personen

Couscous

  • 50 gram rozijnen
  • 250 gram couscous
  • 250 gram peultjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika
  • 75 gram cashewnoten
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels muntblaadjes, fijngesneden

Kruidenyoghurt

  • 2,5 dl griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel dille, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • kneepje citroensap
  • peper & zout

Bereiding

  1. Schenk heet water over de rozijnen. Laat ze een kwartiertje weken en daarna uitlekken in een vergiet.
  2. Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Kook of stoom de peultjes beetgaar. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij in lange repen en daarna in kleine stukjes.
  4. Verwarm 2 eetlepels (olijf)olie in een koekenpan. Doe knoflook, paprika, rozijnen, cashewnoten, en curcuma in de pan. Schep alles om en bak het mengsel 3 minuten op middelhoog vuur.
  5. Pak een grote schaal en meng de couscous, samen met het paprikamengsel en de peultjes. Doe er wat citroensap bij en breng de couscous eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout. Tot slot de verse munt er doorheen mengen.
  6. Deze couscous is lekker met falafel en kruidenyoghurt: Meng alle ingrediënten voor de kruidenyoghurt in een kommetje en zet een uurtje in de koelkast. Dan kunnen de smaken op elkaar inwerken en wordt het nog lekkerder.

Keet Smakelijk! Kijk hier voor nog een recept van Keet

© keetsmakelijk.nl