Hoe start je je dag beter dan met een stapel vers gebakken pannenkoeken?! Met dit recept zet je ze in een handomdraai op tafel. Nog leuker: zet verschillende toppings op tafel (vers fruit tot yoghurt, pindakaas of noten) en maak er je eigen feestje van!
Bereidingstijd: 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: energie 359, kcal, eiwit 11 g, koolhydraten 56 g, vet 4,3 g, waarvan verzadigd 1,4 g, voedingsvezel 6,2 g, zout 0,1 g
Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de pancakes
- 1 overrijpe banaan
- 80 g havermout
- 240 g volkoren (boekweit)meel (of een combinatie)
- 1 el cacaopoeder
- 1,5 tl kaneel of kardemom (of een combinatie)
- 1,5 tl bakpoeder
- Snuf zout
- 1 tl vanille extract
- Halfvolle melk voor zoveel nodig (ongeveer 300ml)
- Plantaardige olie om in te bakken
Voor de topping, naar keuze:
- Banaan, bosbessen, aardbeien of ander fruit naar keuze (kan ook diepvries)
- Pindakaas, tahin of notenpasta
- Cacao nibs
- Griekse yoghurt
- Hazelnoten, grof gehakt
- Pompoenpitten
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Mengkom
- Garde
- Spatel
Bereiding:
- Pel en prak de banaan.
- Meng de havermout met het (boekweit)meel, cacao, kaneel of kardemom, bakpoeder en het zout.
- Voeg het vanille extract, de geprakte banaan
- Giet er melk bij tot er een vloeibaar beslag ontstaat, ongeveer zo dik als halfvolle yoghurt. Waarschijnlijk is dat ongeveer 300ml.
- Verhit de olie in een pan en bak pannenkoekjes van zo’n 8cm doorsnee tot het beslag op is.
- Serveer met toppings naar keuze.
- Smullen maar!
Wauw, geweldig, ik heb veel gearomatiseerde pannenkoeken geprobeerd, maar dit is anders, ik probeer dit graag aanstaande zondag.