Hoe start je je dag beter dan met een stapel vers gebakken pannenkoeken?! Met dit recept zet je ze in een handomdraai op tafel. Nog leuker: zet verschillende toppings op tafel (vers fruit tot yoghurt, pindakaas of noten) en maak er je eigen feestje van!

Bereidingstijd: 25 minuten

Voedingswaarde per persoon: energie 359, kcal, eiwit 11 g, koolhydraten 56 g, vet 4,3 g, waarvan verzadigd 1,4 g, voedingsvezel 6,2 g, zout 0,1 g

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de pancakes

  • 1 overrijpe banaan
  • 80 g havermout
  • 240 g volkoren (boekweit)meel (of een combinatie)
  • 1 el cacaopoeder
  • 1,5 tl kaneel of kardemom (of een combinatie)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 tl vanille extract
  • Halfvolle melk voor zoveel nodig (ongeveer 300ml)
  • Plantaardige olie om in te bakken

lekkerste pancakes met cacao

Voor de topping, naar keuze:

  • Banaan, bosbessen, aardbeien of ander fruit naar keuze (kan ook diepvries)
  • Pindakaas, tahin of notenpasta
  • Cacao nibs
  • Griekse yoghurt
  • Hazelnoten, grof gehakt
  • Pompoenpitten

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Garde
  • Spatel

Bereiding:

  1. Pel en prak de banaan.
  2. Meng de havermout met het (boekweit)meel, cacao, kaneel of kardemom, bakpoeder en het zout.
  3. Voeg het vanille extract, de geprakte banaan
  4. Giet er melk bij tot er een vloeibaar beslag ontstaat, ongeveer zo dik als halfvolle yoghurt. Waarschijnlijk is dat ongeveer 300ml.
  5. Verhit de olie in een pan en bak pannenkoekjes van zo’n 8cm doorsnee tot het beslag op is.
  6. Serveer met toppings naar keuze.
  7. Smullen maar!

lekkerste pancakes met cacao