Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Recept uit Eet als een Expert #2 Groene quinoa roerbak

Door | 2017-01-06T14:31:19+00:00 10 augustus 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , , |
  • Eet als een expert
Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag nummer #2 van de 6 recepten die hier online komen.

Groene quinoa roerbak

(2 personen, 30 minuten bereidingstijd)

Ingrediënten:

  • 120 g quinoa
  • olie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • ½ fijngesneden rode peper
  • 200 g broccoli in roosjes
  • 200 g (diepvries)doperwten
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 g)
  • sap van ½ citroen
  • 20 blaadjes fijngesneden verse munt
  • handje fijngesneden verse peterselie
  • 1 in ringetjes gesneden lente-ui
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding:

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de broccoliroosjes toe, roerbak deze even mee en voeg vervolgens de doperwten toe. Roerbak dit even tot de broccoli beetgaar is. Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak het geheel nog even goed door elkaar. Rooster ondertussen 1 eetlepel pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Voeg als laatste munt en peterselie toe en garneer het gerecht met pijnboompitten en lente-ui.

Eet smakelijk!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

4 Reacties

  1. karlien 12 augustus 2016 at 8:23- Beantwoorden

    Dit ziet er erg lekker en gezond uit! Kan ik de citroen door iets vervangen? Ik ben allergisch voor citrus.

  2. Jo van Ringen 24 september 2016 at 5:37- Beantwoorden

    Wij vonden het helaas niet lekker. Om te beginnen gortdroog. Een sausje erover, bijvoorbeeld een tomatensausje, zou het al een stuk smakelijker gemaakt hebben. Dit is de derde keer dat ik quinoa gegeten heb en ik ga het ook niet meer proberen, ik vind het echt heel erg vies. Is er iets anders wat ik in plaats daarvan gebruiken wat dezelfde gezondheidsvoordelen?

    • Marijke 28 september 2016 at 8:00

      Hi Jo, Nou een product wat precies op quinoa lijkt ken ik zo niet. Wel kun je bijv volkoren couscous proberen of bulgur. je feedback omtrent het recept nemen we mee. dank

  3. Aimée 10 maart 2017 at 3:10- Beantwoorden

    Ik maak het regelmatig en vind het echt heerlijk! Eén van mijn lievelingsgerechten!

Schrijf een reactie