Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag nummer #2 van de 6 recepten die hier online komen.

Groene quinoa roerbak

(2 personen, 30 minuten bereidingstijd)

Ingrediënten:

  • 120 g quinoa
  • olie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • ½ fijngesneden rode peper
  • 200 g broccoli in roosjes
  • 200 g (diepvries)doperwten
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 g)
  • sap van ½ citroen
  • 20 blaadjes fijngesneden verse munt
  • handje fijngesneden verse peterselie
  • 1 in ringetjes gesneden lente-ui
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding:

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de broccoliroosjes toe, roerbak deze even mee en voeg vervolgens de doperwten toe. Roerbak dit even tot de broccoli beetgaar is. Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak het geheel nog even goed door elkaar. Rooster ondertussen 1 eetlepel pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Voeg als laatste munt en peterselie toe en garneer het gerecht met pijnboompitten en lente-ui.

Eet smakelijk!