Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag nummer #4 van de 6 recepten die hier online komen.
Mix & Match: Mexicaanse burrito
(2 personen; 30 minuten bereidingstijd)
Ingrediënten:
- olie
- ½ fijngesneden rode ui
- 2 tenen fijngesneden knoflook
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 1 paprika in blokjes
- 5 tomaten in blokjes
- 200 g mais
- 1 blik kidneybonen, afgespoeld (uitlekgewicht 250 g)
- 4 volkoren wraps
- olie
- ½ fijngesneden sjalot
- ½ fijngesneden rode peper
- 1 geprakte avocado
- sap van ½ limoen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in een pan en voeg hier de rode ui, 1 teen knoflook en Mexicaanse kruiden aan toe en fruit dit kort. Laat de paprika en 4 tomaten kort meebakken. Voeg vervolgens de mais en kidneybonen toe, roer goed door tot het warm is. Verwarm 4 volkoren wraps door ze 20 seconden in de magnetron (800 Watt) te leggen zodat ze soepel worden en verdeel het groenten mengsel hierover. Rol de wraps op, steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze in een (met olie ingevette) ovenschaal. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze iets bruin en krokant zijn. Maak ondertussen de guacamole door de sjalot, rode peper, knoflook en tomaat te mengen met de geprakte avocado en het limoensap. Serveer de burrito’s met de guacamole en Griekse yoghurt.
Eet smakelijk!
Super lekker, dat ga ik snel maken! Ik vraag me wel af, waar vind je echte volkoren wraps? Daar ben ik al een tijdje naar op zoek…
Zie hier onze favo’s! https://www.iamafoodie.nl/favorieten/