Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Recept uit Eet als een Expert #4 Mexicaanse burrito

Door | 2017-01-06T14:28:29+00:00 24 augustus 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , , |
  • mexicaanse buritto
Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag nummer #4 van de 6 recepten die hier online komen.

Mix & Match: Mexicaanse burrito

(2 personen; 30 minuten bereidingstijd)

Ingrediënten:

  • olie
  • ½ fijngesneden rode ui
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 paprika in blokjes
  • 5 tomaten in blokjes
  • 200 g mais
  • 1 blik kidneybonen, afgespoeld (uitlekgewicht 250 g)
  • 4 volkoren wraps
  • olie
  • ½ fijngesneden sjalot
  • ½ fijngesneden rode peper
  • 1 geprakte avocado
  • sap van ½ limoen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in een pan en voeg hier de rode ui, 1 teen knoflook en Mexicaanse kruiden aan toe en fruit dit kort. Laat de paprika en 4 tomaten kort meebakken. Voeg vervolgens de mais en kidneybonen toe, roer goed door tot het warm is. Verwarm 4 volkoren wraps door ze 20 seconden in de magnetron (800 Watt) te leggen zodat ze soepel worden en verdeel het groenten mengsel hierover. Rol de wraps op, steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze in een (met olie ingevette) ovenschaal. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze iets bruin en krokant zijn. Maak ondertussen de guacamole door de sjalot, rode peper, knoflook en tomaat te mengen met de geprakte avocado en het limoensap. Serveer de burrito’s met de guacamole en Griekse yoghurt.

Eet smakelijk!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

2 Reacties

  1. Maud 20 september 2016 at 5:45- Beantwoorden

    Super lekker, dat ga ik snel maken! Ik vraag me wel af, waar vind je echte volkoren wraps? Daar ben ik al een tijdje naar op zoek…

  2. Marijke 23 september 2016 at 5:55- Beantwoorden

    Zie hier onze favo’s! https://www.iamafoodie.nl/favorieten/

Schrijf een reactie