Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag nummer #5 van de 6 recepten die hier online komen.

Mix & Match: Zoete aardappelfrites

(2 personen; 35 minuten bereidingstijd)

Ingrediënten:

  • 300 g zoete aardappel
  • olie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel sesamzaad

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zoete aardappels in reepjes. Je hoeft deze niet te schillen, maar zorg wel dat ze schoon zijn. Meng de reepjes met olie en het komijnpoeder. Verdeel de aardappel op een bakplaat en bak deze in 25 tot 30 minuten mooi bruin. Bestrooi daarna met wat sesamzaad.

Eet smakelijk!