Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag de laatste van de 6 recepten die hier online zijn gekomen
Mix & Match: zwarte bonen brownie
(8 stukjes; 10 minuten bereidingstijd + 30 minuten wachttijd)
Ingrediënten:
-
1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)
-
10 ontpitte en fijngesneden medjool dadels
-
2 eieren
-
3 eetlepels olie
-
70 gram cacao
-
1 theelepel vanille
-
2 theelepels bakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en spoel ze eventueel even om. Mix de bonen samen met de dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vet een klein bakblik of cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de brownie 30 minuten in de oven, als een satéprikker er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. Een beetje klef zijn brownies namelijk het lekkerst. Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan in ongeveer 8 stukjes.
Eet smakelijk!
Oh wat een fijn recept, het lijkt me echt heerlijk. Ben heel benieuwd wat de zwarte bonen met de smaak doen.
Ik moet even wennen aan de gedachte van zwarte bonen in een brownie haha, maar ik heb het gegoogled en er zijn zoveel combinaties mee! Ik ga dit zeker proberen, hopelijk ben ik fan.
Ik denk dat het recept niet klopt. Voor mijn smaak in ieder geval veel te veel cacao!
Ik had een vraagje. Maakt het namelijk uit welke olie je gebruikt voor de smaak? Is olijfolie bijvoorbeeld lekker of kun je hierin beter kokosolie gebruiken? xxx
Wat bedoelen jullie met vanille: vanillesuiker uit een zakje of schraapsel uit een vanillestokje of vanillearoma uit een flesje?
Schraapsel uit een stokje. Dat kun je ook kopen in een potje
Heerlijke brownie! Prima gelukt en mooi gerezen. Ik heb hem wel veel korter gebakken, slechts een kwartier en toen was hij al klaar!
Ik heb deze gemaakt en de tweede poging smaakte erg goed (eerste keer geen echte medjool dadels gebruikt, dat verschil proef je echt). Maar ik blijf ruzie houden met de dadels en bonen fijnmaken. Welke keukenmachine kun je hiervoor het beste gebruiken? Mijn staafmixer van een paar tientjes had in ieder geval teveel moeite mee
Ik gebruik dadelpasta van Yogi & Yousef dat scheelt een hoop!