Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Recept uit Eet als een Expert #6 Zwarte bonen brownie

Door | 2017-01-06T14:18:37+00:00 7 september 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • zwarte bonen brownie
Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag de laatste van de 6 recepten die hier online zijn gekomen

Mix & Match: zwarte bonen brownie

(8 stukjes; 10 minuten bereidingstijd + 30 minuten wachttijd)

Ingrediënten:

  • 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)

  • 10 ontpitte en fijngesneden medjool dadels

  • 2 eieren

  • 3 eetlepels olie

  • 70 gram cacao

  • 1 theelepel vanille

  • 2 theelepels bakpoeder


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en spoel ze eventueel even om. Mix de bonen samen met de dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vet een klein bakblik of cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de brownie 30 minuten in de oven, als een satéprikker er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. Een beetje klef zijn brownies namelijk het lekkerst. Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan in ongeveer 8 stukjes.

Eet smakelijk!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

4 Reacties

  1. Anne 8 september 2016 at 6:07- Beantwoorden

    Oh wat een fijn recept, het lijkt me echt heerlijk. Ben heel benieuwd wat de zwarte bonen met de smaak doen.

  2. Emilia 19 oktober 2016 at 8:30- Beantwoorden

    Ik moet even wennen aan de gedachte van zwarte bonen in een brownie haha, maar ik heb het gegoogled en er zijn zoveel combinaties mee! Ik ga dit zeker proberen, hopelijk ben ik fan.

  3. Lieke M 15 januari 2017 at 6:23- Beantwoorden

    Ik denk dat het recept niet klopt. Voor mijn smaak in ieder geval veel te veel cacao!

  4. Mieke 1 september 2017 at 3:10- Beantwoorden

    Wat bedoelen jullie met vanille: vanillesuiker uit een zakje of schraapsel uit een vanillestokje of vanillearoma uit een flesje?

Schrijf een reactie