Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met vandaag de laatste van de 6 recepten die hier online zijn gekomen

Mix & Match: zwarte bonen brownie

(8 stukjes; 10 minuten bereidingstijd + 30 minuten wachttijd)

Ingrediënten:

  • 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht 265 gram)

  • 10 ontpitte en fijngesneden medjool dadels

  • 2 eieren

  • 3 eetlepels olie

  • 70 gram cacao

  • 1 theelepel vanille

  • 2 theelepels bakpoeder


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en spoel ze eventueel even om. Mix de bonen samen met de dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vet een klein bakblik of cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de brownie 30 minuten in de oven, als een satéprikker er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. Een beetje klef zijn brownies namelijk het lekkerst. Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan in ongeveer 8 stukjes.

Eet smakelijk!