fbpx

Recept: sportdranken zelf maken

Door |2017-01-07T09:45:45+00:0023 augustus 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • sportdranken zelf maken
Zoals je hier kunt lezen hebben wij op 15 augustus in samenwerking met Sylvia van SYSCH het e-magazine Gezond Drinken gelanceerd. In het kader van de Gezond Drinken week publiceren we iedere dag een item uit het e-magazine. Vandaag: een recept om zelf je sportdranken te maken.

Sportdranken zelf maken

De zin en onzin van sportdranken lees je hier. En psst.. sportdranken kun je ook heel goed zelf maken!

Bereiding

  • Meng 500ml water met 35-40 ml limonadesiroop (geen light variant nemen!)
  • Voeg 1⁄2 theelepel zout toe en meng het goed door elkaar
  • Voeg een paar druppeltjes citroensap toe voor een frisse smaak

Tip 1

Het zout lost beter op in lauwwarm water. Zet de bidon daarna in de koelkast zodat de drank op de gewenste temperatuur komt.

Tip 2

In feite kun je ook een isotone sportdrank maken door 250ml water met 250 ml vruchtensap te mengen en hieraan 1⁄2 theelepel zout toe te voegen. Echter, vanwege het hoge fructosegehalte in vruchtensap kan dit voor darmklachten zorgen tijdens het sporten.

Water en thee drinken saai? Nee hoor, lees snel verder in ons Zomer E-Magazine (online lezen via issuu of pdf downloaden uit onze openbare dropbox folder) over gezond drinken, fruitwater, ijsblokjes met bloemen, thee uit een theelab, watercocktails en nog veel meer!

tijd voor thee

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Sportdiëtist & voedingswetenschapper en HBO docent

Vera is sportdiëtist en HBO docent aan de opleiding International Lifestyle Studies (Fontys Hogeschool). De interesse voor de combinatie van voeding, sport en gezondheid is al van jongs af aan ontstaan. De keuze voor de HBO Voeding & Diëtetiek gevolgd door de MSc Sport & Exercise Nutrition was dan ook een logische.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?