Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Recepten die ons boek "Eet als een expert" niet hebben gehaald #1

Door | 2017-01-06T14:37:16+00:00 18 juli 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • Shakshuka

In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Tijd om die hier te delen en de mensen die het boek nog niet hebben (snel hier kopen ;-)) alvast een voorproefje te geven…

Shakshuka (2 personen, 45 minuten bereidingstijd)

  • 2 fijngesneden tenen knoflook
  • 1 ui in halve ringen
  • Olie
  • Blaadjes van 3 takjes tijm
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze) in reepjes
  • 4 tomaten in blokjes
  • 250 gram (uitgelekte) gemengde bonen naar keuze (bijvoorbeeld witte bonen, zwarte bonen, limabonen, kikkererwten of gebruik een blik of pot bonenmix)
  • 2 tot 4 eieren
  • 2 volkoren pitabroodjes
  • Klein handje koriander
  • Klein handje peterselie

Bak de knoflook en ui in wat olie kort aan. Voeg de kruiden en paprika toe en laat nog even meebakken. Voeg de tomaten toe en draai het vuur laag. Laat dit 10 tot 15 minuten pruttelen, tot de tomaten zacht en uit elkaar gevallen zijn. Voeg de bonen toe en roer dit goed door. Maak kuiltjes in de pan (afhankelijk van hoeveel eieren je gebruikt) en breek in elk kuiltje een ei. Doe een deksel op de pan en laat de eieren licht stollen. Dit duurt een minuut of 10-12. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens aanwijzingen op de verpakking of rooster ze in een broodrooster. Als de eitjes licht gestold zijn, garneer het geheel met koriander en peterselie naar smaak en serveer met de pitabroodjes.

Lekker om de broodjes in de saus en eigeel te dippen en gezellig om ‘shared dining’ met zijn tweeën romantisch uit 1 pan te eten 🙂

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gezondheidswetenschapper & (sport)diëtist

Mijn naam is Jolien Klamer en ik hou van alles dat met eten te maken heeft. In 2012 studeerde ik af als diëtist, in 2013 als sportdiëtist. Toen denkende dat een beroep als diëtist helemaal mijn ding was... Omdat ik mijn scriptie zo leuk vond om te schrijven, met SPSS te stoeien en Pubmed in te duiken startte ik op advies van een docent op de hogeschool, via de premaster, met de master Gezondheidswetenschappen. Ik hield (hou nog steeds) van leren en studeren, dus waarom niet?

Reacties

Schrijf een reactie