In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Tijd om die hier te delen en de mensen die het boek nog niet hebben (snel hier kopen) alvast een voorproefje te geven…
Hierbij nummer 2 in de lijst! Kikkererwten zijn niet de enige bonen waar je een heerlijke hummus mee kunt maken. In het boek staat ook een recept voor doperwtenspread met munt, maar vanwege de romigheid van cannellini- of witte bonen zijn deze ook zeker een win!
Bonenspread met peterselie en citroen
(voor ongeveer 6 boterhammen, 10 minuten bereidingstijd)
- 1 blikje of potje cannellini- of witte bonen (á 175 gram, afgespoeld en uitgelekt)
- sap en rasp van ½ citroen
- 20 gram verse peterselie
- 1 tot 2 eetlepels olijfolie
- flinke snuf zwarte peper
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Begin eerst met 1 eetlepel olijfolie en voeg later eventueel wat extra toe om het romiger te maken. Laat de keukenmachine draaien tot het een mooie spread wordt en breng op smaak met zwarte peper. Mix & Match de spread vervolgens op een volkoren boterham, -pitabroodje, -wrap of -cracker met bijvoorbeeld avocado, alfalfa of tomaat!
Geef een reactie