Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Recepten die ons boek Eet als een expert niet hebben gehaald #2

Door | 2017-01-06T14:32:14+00:00 5 augustus 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • bonenspread
In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Tijd om die hier te delen en de mensen die het boek nog niet hebben (snel hier kopen) alvast een voorproefje te geven…
Hierbij nummer 2 in de lijst! Kikkererwten zijn niet de enige bonen waar je een heerlijke hummus mee kunt maken. In het boek staat ook een recept voor doperwtenspread met munt, maar vanwege de romigheid van cannellini- of witte bonen zijn deze ook zeker een win!

Bonenspread met peterselie en citroen

(voor ongeveer 6 boterhammen, 10 minuten bereidingstijd)

  • 1 blikje of potje cannellini- of witte bonen (á 175 gram, afgespoeld en uitgelekt)
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 20 gram verse peterselie
  • 1 tot 2 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf zwarte peper

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Begin eerst met 1 eetlepel olijfolie en voeg later eventueel wat extra toe om het romiger te maken. Laat de keukenmachine draaien tot het een mooie spread wordt en breng op smaak met zwarte peper. Mix & Match de spread vervolgens op een volkoren boterham, -pitabroodje, -wrap of -cracker met bijvoorbeeld avocado, alfalfa of tomaat!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gezondheidswetenschapper & (sport)diëtist

Mijn naam is Jolien Klamer en ik hou van alles dat met eten te maken heeft. In 2012 studeerde ik af als diëtist, in 2013 als sportdiëtist. Toen denkende dat een beroep als diëtist helemaal mijn ding was... Omdat ik mijn scriptie zo leuk vond om te schrijven, met SPSS te stoeien en Pubmed in te duiken startte ik op advies van een docent op de hogeschool, via de premaster, met de master Gezondheidswetenschappen. Ik hield (hou nog steeds) van leren en studeren, dus waarom niet?

Reacties

Schrijf een reactie