Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Recepten die ons boek Eet als een expert niet hebben gehaald #3 : maissoep met avocado & koriander

Door | 2017-01-06T14:16:48+00:00 25 september 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , , |
  • avocado mais soep
In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Tijd om die hier te delen en de mensen die het boek nog niet hebben (snel hier kopen) alvast een voorproefje te geven…

Avocado-maissoep

(2 kommen, 30 minuten bereidingstijd)

  • 1/2 fijngesneden teen knoflook
  • 1 gesneden sjalotje
  • Olie
  • 150 gram mais (+ 2 eetlepels extra voor garnering)
  • 500 ml groentebouillon*
  • 1 avocado
  • Handje koriander (+ extra voor garnering)

Bak de knoflook en ui in wat olie op laag vuur aan. Voeg de mais en de bouillon toe en laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes koken, tot de bouillon goed naar mais smaakt. Voeg de avocado en koriander toe en blend vervolgens tot een romige soep. Zet de pan eventueel nog even terug op het vuur om weer even goed op te warmen. Garneer met wat mais en koriander.

* Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte (zie boek voor recept!) of natrium-arme bouillon.

  • Deze soep is niet heel geschikt om te bewaren omdat het door de avocado heel snel bruin verkleurt. Dit doet niets af aan de smaak, maar ziet er wel wat minder lekker uit
  • Op een warme zomerdag is de soep koud ook heel erg lekker! Laat de bouillon met mais goed afkoelen en blend dan vlak voor het serveren de avocado en koriander erdoor
Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gezondheidswetenschapper & (sport)diëtist

Mijn naam is Jolien Klamer en ik hou van alles dat met eten te maken heeft. In 2012 studeerde ik af als diëtist, in 2013 als sportdiëtist. Toen denkende dat een beroep als diëtist helemaal mijn ding was… Omdat ik mijn scriptie zo leuk vond om te schrijven, met SPSS te stoeien en Pubmed in te duiken startte ik op advies van een docent op de hogeschool, via de premaster, met de master Gezondheidswetenschappen. Ik hield (hou nog steeds) van leren en studeren, dus waarom niet?

Reacties

Eén reactie

  1. Suus 26 september 2016 at 4:38- Beantwoorden

    Hoi! Gebruiken jullie blikjes mais? Groetjes, Suus

Schrijf een reactie