In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Tijd om die hier te delen en de mensen die het boek nog niet hebben (snel hier kopen) alvast een voorproefje te geven…

Avocado-maissoep

(2 kommen, 30 minuten bereidingstijd)

  • 1/2 fijngesneden teen knoflook
  • 1 gesneden sjalotje
  • Olie
  • 150 gram mais (+ 2 eetlepels extra voor garnering)
  • 500 ml groentebouillon*
  • 1 avocado
  • Handje koriander (+ extra voor garnering)

Bak de knoflook en ui in wat olie op laag vuur aan. Voeg de mais en de bouillon toe en laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes koken, tot de bouillon goed naar mais smaakt. Voeg de avocado en koriander toe en blend vervolgens tot een romige soep. Zet de pan eventueel nog even terug op het vuur om weer even goed op te warmen. Garneer met wat mais en koriander.

* Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte (zie boek voor recept!) of natrium-arme bouillon.

  • Deze soep is niet heel geschikt om te bewaren omdat het door de avocado heel snel bruin verkleurt. Dit doet niets af aan de smaak, maar ziet er wel wat minder lekker uit
  • Op een warme zomerdag is de soep koud ook heel erg lekker! Laat de bouillon met mais goed afkoelen en blend dan vlak voor het serveren de avocado en koriander erdoor