In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Een recept voor nasikruiden stond al wel in het boek, alleen de nasi ontbrak. Tijd voor een nasi recept dus! Schrik niet van de ingrediëntenlijst, die is lang, maar dit komt vooral omdat we álles ‘from scratch’ maken 🙂
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de nasi:
- 250gr zilvervliesrijst*
- Olie
- 1 teen fijngesneden knoflook
- 1 gesneden rode ui
- 1 fijngesneden rode peper (afhankelijk van hoe pittig je houdt, kun je de zaadlijsten wel of niet verwijderen)
- 2 eetlepels nasikruiden (recept zie onder)
- 1 kleine prei, in halve ringen
- 1 kleine winterpeen, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gesneden paksoi
- 200 gram taugé
- 1 bosuitje, in ringetjes
Voor de omelet:
- 6 eieren
- Handje peterselie
- 1 theelepel komijnpoeder
- Peper
Voor de pindasaus:
- 8 el pindakaas (100% pinda’s)
- 1-2 tl sambal oelek
- Snufje gember
- 1 eetlepel ketjap (optioneel)
- Flinke scheut water
Voor de nasikruiden:
- 1 eetlepel djinten (komijnpoeder)
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
- 1 theelepel djahe (gemberpoeder)
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit olie in een pan en voeg de knoflook, ui, peper en nasikruiden toe. Bak deze kort aan en voeg vervolgens de paprika, winterpeen en prei toe. Voeg daarna beetje bij beetje de taugé en paksoi toe, tot het langzaam slinkt. Klop ondertussen 6 eieren los met een handje peterselie, komijn en peper en bak hier, in wat olie, 4 dunne omeletjes van. Doe voor de pindasaus de pindakaas, sambal, gember en water in een pannetje en laat dit warm worden. Proef even, en voeg eventueel wat ketjap toe voor extra smaak. Voeg de rijst bij de groenten en bak alles nog even aan. Serveer de omelet in een kom, schep hier de nasi op en serveer met de pindasaus en bosui.
*Kook de zilvervliesrijst bij voorkeur een dag van tevoren of in de ochtend. Koude rijst bakt beter!
Geef een reactie