- I'm a Foodie - https://www.iamafoodie.nl -

Recepten die ons boek boek Eet als een expert niet hebben gehaald: #4: Nasi

In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Een recept voor nasikruiden stond al wel in het boek, alleen de nasi ontbrak. Tijd voor een nasi recept dus! Schrik niet van de ingrediëntenlijst, die is lang, maar dit komt vooral omdat we álles ‘from scratch’ maken 🙂 

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de nasi:

Voor de omelet:

Voor de pindasaus:

Voor de nasikruiden:

Bereiding

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit olie in een pan en voeg de knoflook, ui, peper en nasikruiden toe. Bak deze kort aan en voeg vervolgens de paprika, winterpeen en prei toe. Voeg daarna beetje bij beetje de taugé en paksoi toe, tot het langzaam slinkt. Klop ondertussen 6 eieren los met een handje peterselie, komijn en peper en bak hier, in wat olie, 4 dunne omeletjes van. Doe voor de pindasaus de pindakaas, sambal, gember en water in een pannetje en laat dit warm worden. Proef even, en voeg eventueel wat ketjap toe voor extra smaak. Voeg de rijst bij de groenten en bak alles nog even aan. Serveer de omelet in een kom, schep hier de nasi op en serveer met de pindasaus en bosui.

*Kook de zilvervliesrijst bij voorkeur een dag van tevoren of in de ochtend. Koude rijst bakt beter!