Marjolein Vos schreef onlangs een blog over broodbeleg. Tijdens haar zoektocht langs de schappen van de supermarkt kwam ze erachter dat broodbeleg zonder toevoegingen zoals suiker, zout, E-nummers, en conserveringsmiddelen bijna niet te vinden is. Barbara van Eeden schreef over broodbeleg voor de allerkleinsten. Veel ouders smeren vaak smeerkaas en leverworst maar is dat wel zo’n goed idee?
Recepten – zelf gezond broodbeleg maken
Zelf schreef ik een keer over de calorieën in broodbeleg, met dit plaatje erbij. Veel producten zullen aanwezig zijn op de Nederlandse ontbijt en/of lunchtafels. En omdat overgewicht een groot probleem is in kun je maar beter weten hoeveel energie je broodbeleg bevat. Toch?
Nou…. Niet helemaal.Verschillende lezers merkten op dat het echt niet alleen over calorieën moet gaan, maar ook over hoe gezond het product is, en dat zelf maken echt veel beter is. Terecht, en helemaal mee eens. Maar hoe doe je dat dan? In deze blog een superverzameling (gezonde) recepten van de allerleukste Nederlandse Foodbloggers! Ps. Ook heel lekker bij de borrel op en toastje ;).
Recepten broodbeleg – Iets minder gezond, maar wel erg lekker
Eet smakelijk!!
Wat ik ook vaak doe :
Een broccoli enkele minuten koken. Afgieten en een beetje kookvocht bijhouden.
Broccoli met een klein beetje vocht mixen (begin met een beetje, je kan altijd meer toevoegen). Kruiden naar keuze. Heel lekker op een rijstwafel met enkele blokjes feta erbij!
Lekker al die soorten homemade beleg. Eiersalade en hummus staan nog steeds op mijn lijstje, nog nooit zelf gemaakt (erg hè?!). Dat lijkt me vers zo lekker. Thanks voor de link!
Yum! Hummus en notenpasta maak ik regelmatig. Je kunt er ook heerlijk mee variëren, ideaal 🙂
Wat een mooie collectie is het geworden Marijke! Superleuk.
Super fijn deze recepten! Eindelijk een antwoord op de vraag wat doen we op de boterham. Ik zou wel graag wat meer over het bewaren willen weten. bijvoorbeeld hoe lang is het houdbaar en kan het nog bijvoorbeeld ingevroren worden?
Geen tonijnsalade ! Dank je , de ernstig bedreidgde soort kan zo effe op adem komen :o) Keep up the good works , mevrouw Berkenpas !