Het mag geen verrassing zijn, ik eet graag gezond! In het weekend houd ik van recepten zoeken, voorbereiden en uitgebreid koken. Maar op werkdagen ben ik meer van gemak! Daarom testte ik onlangs het HelloFresh foodabonnement. En er is meer op de markt. Nu is de buurt aan Beebox. Even een beetje off-topic, maar subscription services lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Check voor abonnementen (niet alleen food) inspiratie subb.me eens.

Donderdagavond stond bij thuiskomst een goed gevuld kratje – de koksbox- voor mijn deur. Koksbox spannend, what to do with that haha. Hoewel ik van koken houd en altijd een goede poging doe, ben ik hoofdzakelijk diëtist, en geen kok ;). Ik kreeg op de Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek trouwens wel kookles. Zwetend stond ik dan tijdens die tentamens in een zaal want alles moest lukken, en gelijk af zijn natuurlijk.

Wat is het?

Beebox is een bezorgservice van regionale producten die rechtstreeks van de boer aan de consument worden geleverd. Alleen lokale producten, dus alles uit Nederland afkomstig en voor minimaal 80% biologisch. Dat vind ik pluspunten. Hoe vaak zie je in de supermarkt niet dat de producten afkomstig zijn uit andere werelddelen? En dat terwijl onze eigen Nederlandse boeren prima producten kunnen leveren. Ik begin natuurlijk meteen met uitpakken!

Mijn koksbox bevat (alles biologisch):

 • beebox10 trostomaten
 • 1 venkel (mmm lekker als je dit stooft, en een beetje karamelliseert> geleerd van collega M.)
 • 1 bos peterselie
 • andijvie
 • 6 elstar appelen
 • 1 stronk spruiten (ja écht! wist jij dat die aan een stronk groeien?)
 • 4 conference peren
 • 1 gele paprika
 • 3 rode uien
 • 1 pompoenbrood
 • 1 fles appel & vlierbessensap
 • 2 stuks verse worst
 • 6 eieren
 • 1 rode peper
 • 250 gram verse pasta
 • 100 gram choriz0
 • 0,7 kilo aardappelen
 • 4 stuks witlof

Koken

PompoenbroodHet is inmiddels al half 8, heb hard gewerkt en heb trek!! Waar kan ik nu meteen aan beginnen ;)? De box bevat naast ingrediënten voor de avondmaaltijd ook fruit, sap en brood. Het pompoenbrood ziet (en ruikt) er heerlijk uit. Ook de smaak is goed! De rest stop ik snel in de vriezer voordat het opgaat.

Om heel eerlijk te zijn weet ik niet direct wat ik nu moet gaan koken, en besluit de website te checken om wat kookinspiratie op te doen. Gelukkig vind je daar recepten om met de producten uit box aan de slag te gaan: Andijviesoep met paprika, gebakken spruitjes met peer, pasta met zelfgemaakte tomatensaus, stamppot met tomaat venkel en worst, en witlof-andijviesalade.

Vanavond ga ik voor de pasta met verse tomatensaus. Beebox laat zien dat koken met verse producten, zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk hoeft te zijn. De tomatensaus was echt overheerlijk! Iedereen zou het verschil tussen biologische en niet-biologische tomaten moeten proeven!!  De stamppot ga ik zeker ook nog maken. En wat ik met de rest ga doen? Van de witlof ga ik een salade maken met o.a. peer. Ik ben niet echt een appelfan, dus misschien maak ik met de appels wel een appeltaart dit weekend. Ook kunnen de No-Waste tips op de site uitkomst bieden. Wat kun je allemaal maken met overgebleven producten zoals appels, aardappels, verse kruiden (ja die heb ik ook vaak over als ik zo’n heel plantje in huis heb), eieren of oud brood? Ook leuk om te checken als je de geen abonnement hebt.

Beebox-recepten

Naast de koksbox levert Beebox een groente & fruitbox, een gezinsbox en een delibox.

Koksbox Groente- en fruitbox Gezinsbox Delibox
2 personen €40 / 4 personen €60 2 personen €25 / 4 personen €40 2 personen €30 / 4 personen €50 1 persoon €30
Bevat ingrediënten voor tenminste 4 maaltijden. Standaard bevat de box groente, fruit, brood, sap, eieren, vlees of vis en aangevuld met ingrediënten voor het extra recept. Bevat ingrediënten voor tenminste 3 maaltijden. Standaard bevat de box groente, fruit, brood en sap. Bevat ingrediënten voor tenminste 3 maaltijden. Standaard bevat de box groente, fruit, brood, sap, eieren, vlees of vis Bevat ingrediënten voor tenminste 3 maaltijden. Standaard bevat de box groente en fruit en afwisselend wordt de delibox gevuld met delicatessen, brood, eieren, sap, zuivel, vlees of vis

Afgezien van het feit dat het makkelijk is om je boodschappen thuis geleverd te krijgen, en ik heel graag meer biologisch zou willen eten spreekt het Beebox concept me ook aan om een aantal andere redenen:

De boxen volgen de seizoenen, zodat je kan genieten van wat er beschikbaar is en weer uit kan kijken naar het nieuwe seizoen. Daarnaast gelooft Beebox in het herstellen van de relatie tussen de burger en de boer en speelt hierin een actieve rol. Bovendien krijgt de boer een gegarandeerde eerlijke prijs (40% van de consumentenprijs gaat naar de boer), zodat een aantrekkelijk nieuw afzetkanaal ontstaan. Bekijk hieronder het filmpje.

Lezersactie + Winactie

Ben jij ook enthousiast over Beebox? Wij geven 2 groente- en fruitboxen weg! klik hier om mee te doen met de winactie.