Deze week mogen wij het kookboek “aan de keukentafel” van Sandra Ysbrandy weggeven! Dit risotto recept is een van de heerlijke recepten uit het boek. Enjoy!

Ingrediënten
voor 4 personen
- 2,5 dl rode port
- 2 el balsamicoazijn
- 1 sinaasappel, rasp en sap
- 250 gr gekookte bieten, 100 gr in blokjes
- 350 gr risottorijst
- 1,5 l groentebouillon
- 1 ui, fijngesnipperd
- 75 gr boter
- 50 gr parmezaan, geraspt
- 150 gr macadamianoten, grofgehakt
- 200 gr gorgonzola
- 4 basilicumblaadjes
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm 1 deciliter rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, het sap van de sinaasappel en wat zout en peper.
- Voeg 100 gram bietenblokjes toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan.
- Breng voor de risotto de bouillon aan de kook
- Pureer de rest van de bieten met rest van de port en de balsamicoazijn in de keukenmachine.
- Fruit de ui in 25 gram boter. Voeg de bietenpuree toe, breng aan de kook en voeg de rijst toe.
- Voeg in gedeeltes de hete bouillon toe. Het kan zijn dat niet alle bouillon nodig is. Blijf roeren totdat het vocht is opgenomen, maar laat de rijst niet droog worden.
- Na 15 tot 20 minuten is de risotto gaar. De risotto moet nog bite hebben.
- Voeg de laatste 5 minuten de blokjes biet en de sinaasappelrasp toe. Roer de boter en de parmezaan erdoor. Rooster de macadamianoten in een koekenpan en hak grof.
Presentatie
Doe de risotto in een diep bord. Strooi wat verbrokkelde gorgonzola en macadamianoten eroverheen. Garneer met basilicum.
Zin in een ander recept van Sandra? Maak eens bulgursalade met viskoekjes en mangochutney
p.s. Wist je dat Sandra ook een leuke nieuwe website heeft? Kijk hier verder!
Geef een reactie