Vandaag is prof. dr. Gijs Du Laing te gast in de shows. Hij is specialist in mineralen (hierbij kan denken aan selenium, zink) en als landbouwexpert verbonden aan de Universiteit van Gent. Daarnaast is hij vicevoorzitter van een internationaal consortium met betrekking tot onderzoek naar selenium. Toen een publicatie van Gijs in het nieuws kwam werd hij door een ware mediastorm werd geteisterd. We hebben het over hoe op wetenschappelijk gebaseerde informatie verkeerd wordt uitgelicht in de media, maar uiteraard gaan we ook in op de inhoud: hoe zit het dan wel met selenium en zink in relatie tot COVID-19?
- I’m a Foodie
- I’m a Foodie podcast
- Wil je aanwezig zijn bij een live opname? Drop jezelf op de lijst en we houden je op de hoogte
Tot slot | 49:14.744 |
Volgende gast | 46:50.476 |
Praktische tips | 43:52.107 |
Elk jaar bloedwaardes meten? | 39:45.228 |
Toevoegen aan levensmiddelen | 35:55.327 |
Hoe we selenium en zink binnenkrijgen | 23:01.468 |
Rol van selenium en zink in lichaam | 20:31.253 |
Hoe onderzoek Gijs in media kwam | 3:45.535 |
Groenten en fruit helpen niet voor zink | 2:38.898 |
Even voorstellen: Gijs du Laing | 1:26.141 |
Opening | 0:00.000 |
Geef een reactie