Afgelopen november in New York, zag ik een overvloed aan Saladbars. En nu zie je ook in Nederland – met name in de grote steden – steeds meer initiatieven opduiken. Een supergoede ontwikkeling! Ik ben vóór bewuster bezig zijn met eten, minder fastfood, méér biologisch, minder bio-industrie, en meer puur en eerlijk eten, en daar passen dit soort concepten prima in. Erg fijn dat ik in Amsterdam woon, en op een steenworp afstand ben van al die leuke nieuwe tentjes.

SLA Amsterdam

SLA is één van die tentjes. De eerste vestiging opende onlangs in juni aan de Ceintuurbaan 149 in Amsterdam-Zuid. Het lijkt erop dat het goed gaat met SLA, want per heden is er een 2e vestiging op de Westerstraat 34. Ook als je niet in Amsterdam woont  is dit tentje tijdens een dagje Amsterdam makkelijk bereikbaar. De Westerstraat, midden in de Jordaan is sowieso een hele leuke straat om eens te bezoeken (en neem dan gelijk de Tweede Tuindwarsstraat mee ;))! Je vindt er allerlei leuke winkeltjes en restaurantjes, en de Noordermarkt is om de hoek. Ook ben je op 5 minuten afstand van de 9 straatjes, één van mijn favoriete winkelgebieden in Amsterdam. Maar goed, ik dwaal af..SLA!

Gruwelijk gezond

Bij SLA haal je alleen maar salades, sappen, soepen en snacks die zo lekker zijn, dat je vergeet dat het ook nog gruwelijk gezond is. Bij SLA stellen ze:  “er wordt al genoeg moeilijk gedaan over eten. We just eat”. Vóór de officiele opening ben ik al even naar binnen gesneaked om een paar foto’s te maken. Het strakke Scandiavische design ziet er super uit! De counter is open, is vormgegeven als kas en je kunt alle ingrediënten zien.

Sla Westerstraat

Sla Westerstraat

Sla – het menu

Van het menu word ik meteen enthousiast. Superleuk dat je je eigen salade kunt samenstellen. Geeft me meteen wat inspiratie om thuis weer eens wat creatiever met salades aan de slag te gaan! De ingrediënten zijn vers en 99% biologisch. Naast salades, die m.i. voldoende en volwaardig genoeg zijn voor een hele maaltijd kun je hier ook terecht voor speltbrood, soepen, vruchtensappen en koffie.

menu sla

Prima prijs-kwaliteit verhouding

Vandaag heb ik geen tijd om uitgebreid te tafelen en kies ik voor de salade gegrilde biologische kipfilet to go. Een salade met rucola, pompoen, rode quinoa, gegrilde biologische kipfilet, bloemkool, broccoli, pijnboompitten en een dressing met mosterd, agavesiroop en hennepzaadolie. Prijs-kwaliteit verhouding prima. Ik heb heerlijk gegeten en ga zeker nog eens terug!

sla

Het leuke is dat SLA ook spulletjes verkoopt die bij hun filosofie passen (hebben, hebben!!) o.a. wijn, voedingsmiddelen en boeken.

Sla Westerstraat

 

Nu maar hopen dat de salad-koorts zich verspreidt over heel Nederland!!

Andere leuke saladbars

Amsterdam: Venkel, Sane, Juiceandsalad, Urban Salad
Utrecht: Biet

Heb jij tips? Laat het weten, dan vullen we de lijst aan!