Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Snack-time: Justnuts & Artisani

Door | 2017-01-08T11:34:43+00:00 20 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog|Onderwerpen: |
  • foodie
Zoals je weet is september een feestmaand voor I’m a Foodie. Ter ere van ons 1-jarig bestaan hebben wij een linnen I’m a Foodie bag ontworpen. Dank voor het insturen van al jullie blogs! Wij vinden het super inspirerend en zijn echt verrast door al jullie bijdragen. Eentje gemist? Lees ze hier allemaal! Wil jij ook een gevulde limited edition I’m a Foodie Bag? Je gastblog inzenden kan nog t/m 27e september. Check hier hoe je dat doet.

Hoe is de Foodiebag nou tot stand gekomen? Afgelopen jaar hebben wij regelmatig aanvragen gekregen vanuit de industrie. De bedrijven wilden reviews, reclame etc. via ons. Bijna nooit gingen wij daarop in, want ja wij staan voor gezond en onbewerkt! En t.a.v. producten uit een fabriek houden we van bio en fairtrade met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. En kritische reviews… daar zaten die bedrijven niet op te wachten. Welke producten vinden wij dan wel cool? Het liefst zouden we de tas vol met groente en fruit doen, maar dat gaat natuurlijk niet. We hadden het al eerder over de toffe brands Mr Jones & Donny Craves. Maar we hebben meer 🙂 Vandaag is het Snack Time: Justnuts & Artisani.

Justnuts

Thumbs up for Justnuts! Justnuts maakt gezonde tussendoortjes van noten, zaden, gedroogd fruit en granen. Allemaal puur natuur zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. De noten worden droog geroosterd, en het gedroogde fruit is ook alleen maar echt gedroogd. En Justnuts gebruikt alleen maar biologische producten. Hun verhaal begint met Erik. In 2011 werkt hij voor een groot Nederlands bedrijf en rond 4 uur heeft hij vaak trek. Zeg maar behoefte aan goede energie om te kunnen gaan, gaan, gaan tot het einde van de dag. Het enige dat hij in het bedrijfsrestaurant, de supermarkt of zijn favoriete koffietentje kan vinden zit volgepropt met suiker of onnatuurlijke onzin. Hij belt zijn goede vriend Thijs. Ze praten er honderduit over, liggen er ’s nachts wakker van, maken saaie spreadsheets en marktanalyses. Uiteindelijk besluiten ze om hun eigen gezonde tussendoortjes te gaan maken. Hun familie en vrienden denken dat ze gek geworden zijn, Justnuts.

justnuts

Artisani

Artisani is een klein familiebedrijf, dat zich heeft toegelegd op het produceren van gedroogd fruit  zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. In de I’m a Foodiebag vind je gedroogde aardbeien, maar Artisani verkoopt bijvoorbeeld ook gedroogde kersen, blauwe bessen en cranberries.

Artisani

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie