fbpx

Snijd de tablet in drie gelijke stukken!

Door |2017-01-06T15:06:19+00:002 november 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews, Trends & Hypes|Onderwerpen: |
  • Foto 2_tablet snijplank
Xperia Tablet Z Kitchen editiKoken en tablets zijn een steeds vaker geziene combinatie in de keuken. Zal in 2020 het kookboek alleen nog te vinden zijn in een museum? Een specifieke tablet als nieuwe keukenbuddy is geen unicum meer. Sony heeft de Xperia Tablet Z ontwikkeld, en de Chefbuddy van Archos is je weegschaal en receptenboek ineen. In dit segment is Sharp een nieuwkomer. Zij heeft een prototype gemaakt van een snijplank met een geïntegreerde tablet.

Veel bedrijven hebben moeite met innoveren. Vaak worden prijsvragen uitgeschreven om nieuwe smaken te bedenken voor een product, of de geweldige oplossing te bedenken voor een bedrijf. Veelal voor een mooi geldbedrag. Bij Sharp kreeg je in ruil voor jouw idee twee maanden betaalde stage-tijd om het idee ook daadwerkelijk uit te werken. Student Siobhan Andrews was met zijn idee voor een tablet-snijpank de gelukkige.

Sharp wil met deze tablet-snijplank, de Chup-Syc bijdragen aan het verminderen van obesitas. De snijplank geeft de gebruiker handige tips voor gezond én snel koken. Wie wil dat nou niet? Eenvoudig kunnen diverse gezonde maaltijden gevonden worden. Bij de selectie van een recept kun je de ingrediënten aanpassen naar het aantal personen. Bovendien is er een weegschaal geïntegreerd in de tablet! Je snijdt uiteraard niet direct op je tablet, maar op een dun glasplaatje wat erover heen zit. Als je de tablet uitzet is het een oldskool snijplank.

Dit product betreft overigens een prototype. Of en wanneer het product daadwerkelijk in productie gaat is onbekend. Wat vind jij, is dit een handige keukengadget?

 

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Digital creative native

Bart is een digital creative native. Als afgestudeerd sociaal wetenschapper heeft hij bijzonder interesse in technologische innovaties. Binnen I'm a Foodie houdt hij zich met name bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten. Hierbij kan je denken het WhatsApp de Diëtist Spreekuur, ontwikkeling van onze eigen Granola, content die we schrijven voor derden, maar ook het projectmanagement én het uitgeven van onze eigen boeken zoals Eet als een expert, Eet als een atleet en Eet als een expert - Party Time. Bart is co-founder van I'm a Foodie en verantwoordelijk voor marketing, partnerships en media.

Reacties

Eén reactie

  1. Recipe4share 9 mei 2014 at 10:16 - Beantwoorden

    Een tablet in de keuken is wel handig om je recepten apps of websites op te tonen, maar een snijplank tablet vind ik nogal overdreven. Met de etensresten op de snijplank kan je je scherm toch niet goed lezen…

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?