Xperia Tablet Z Kitchen editiKoken en tablets zijn een steeds vaker geziene combinatie in de keuken. Zal in 2020 het kookboek alleen nog te vinden zijn in een museum? Een specifieke tablet als nieuwe keukenbuddy is geen unicum meer. Sony heeft de Xperia Tablet Z ontwikkeld, en de Chefbuddy van Archos is je weegschaal en receptenboek ineen. In dit segment is Sharp een nieuwkomer. Zij heeft een prototype gemaakt van een snijplank met een geïntegreerde tablet.

Veel bedrijven hebben moeite met innoveren. Vaak worden prijsvragen uitgeschreven om nieuwe smaken te bedenken voor een product, of de geweldige oplossing te bedenken voor een bedrijf. Veelal voor een mooi geldbedrag. Bij Sharp kreeg je in ruil voor jouw idee twee maanden betaalde stage-tijd om het idee ook daadwerkelijk uit te werken. Student Siobhan Andrews was met zijn idee voor een tablet-snijpank de gelukkige.

Sharp wil met deze tablet-snijplank, de Chup-Syc bijdragen aan het verminderen van obesitas. De snijplank geeft de gebruiker handige tips voor gezond én snel koken. Wie wil dat nou niet? Eenvoudig kunnen diverse gezonde maaltijden gevonden worden. Bij de selectie van een recept kun je de ingrediënten aanpassen naar het aantal personen. Bovendien is er een weegschaal geïntegreerd in de tablet! Je snijdt uiteraard niet direct op je tablet, maar op een dun glasplaatje wat erover heen zit. Als je de tablet uitzet is het een oldskool snijplank.

Dit product betreft overigens een prototype. Of en wanneer het product daadwerkelijk in productie gaat is onbekend. Wat vind jij, is dit een handige keukengadget?