Klaar om je spiermassa en kracht te versterken? Wil jij leren welke processen tot spiergroei leiden en hoe je voeding kunt gebruiken om deze groei te optimaliseren? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Dinsdag 12 december 2024, 19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

Spiergroei 

Misschien ben je al een tijdje actief in de sportschool, maar zie je nog niet echt de gewenste resultaten. Of misschien wil je meer spierkracht, zodat je jouw prestaties kunt verbeteren. Wanneer je meer kennis hebt over hoe spiergroei werkt en welke voeding (niet alleen eiwitshakes!) spiergroei kan optimaliseren, dan staat niets meer jou in de weg. 

Wat bereik je met de Masterclass 

In deze masterclass deelt Tjieu Maas, sportdiëtist en bewegingswetenschapper, alle essentiële kennis die je nodig hebt om je spiergroei te bevorderen. Tjieu vertelt je welke mechanismen tot spiergroei leiden en hoe je trainingsvariabelen kunt manipuleren om spiergroei uit te lokken. 

Verder leer je hoe je met voeding spiergroei kan optimaliseren. Tjieu vertelt je wat een adequate energie- en eiwitinname is om spiergroei te ondersteunen en hoeveel koolhydraten nu echt nodig zijn. Daarnaast gaat hij kort in op de supplementen die je misschien kan gebruiken. In deze masterclass vertaalt Tjieu de wetenschappelijke inzichten naar de fitnesspraktijk, zodat jij je spiermassa en kracht kunt verbeteren  

Docent 

Tjieu Maas is sportdiëtist, bewegingswetenschapper en niet praktiserend fysiotherapeut. Hij werkt sinds 2003 voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor de afdeling sport en bewegen (SenB). Hij verzorgt voor HAN SenB onderwijs in de minoren sport en voeding, leefstijlprogramma’s op maat en blessurepreventie binnen de sport. Ook verzorgt hij samen met collega’s de cursus sportdietetiek van de HAN waar hij zich met name richt op de thema’s inspanningsfysiologie, trainingsleer en metabolisme en energiegebruik. In het verleden heeft Tjieu sportvoedingsbegeleiding gegeven aan verschillende Nederlandse topsporters. Daarnaast heeft hij twee geweldige websites (zo werkt het lichaam & eigen kracht) waar hij relevante informatie deelt. 

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

Nieuwe MC I'm a Foodie

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.