2 stageplekken @ I’m a Foodie: help jij mee met een innovatief concept & de organisatie van ons symposium #2?

Door |2018-07-29T20:44:07+00:0029 juli 2018|Categorieën: I'm a Foodie blog|
 • stage I'm a Foodie
Gezocht: 2 creatieve HBO Voeding & diëtetiek studenten! Yess, je leest het goed. I’m a Foodie heeft 2 stageplekken (start 1 oktober of 1 november) beschikbaar.  In short: je werkt mee aan nieuwe concepten, helpt mee met de organisatie van het 2e I’m a Foodie symposium, doet research voor een nieuw boek en je werkt mee aan content voor onze social media kanalen. Lijkt het je wat? Lees dan snel verder.

Wat maakt deze stage bijzonder

Je hebt heel veel vrijheid in zowel de invulling van de werkzaamheden als de locatie waar je werkt. I’m a Foodie heeft geen fysiek kantoor. Zodoende werk je voornamelijk remote. Meetings doen we regelmatig online. Wel zien we elkaar 2-4 keer per maand op woensdag in Amsterdam op een te gekke locatie.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent 4e jaars Voeding & diëtetiek student (alle afstudeerrichtingen) en minimaal 5 maanden beschikbaar
 • Je bent proactief en enthousiast
 • Je kunt goed zelfstandig werken
 • Je beheerst de Nederlandse taal perfect
 • Social media kent voor jou geen geheimen. Net zoals Google Drive, Dropbox en Canva
 • Je vindt het leuk om beeld te bewerken (je hoeft geen photoshop-pro te zijn, maar affiniteit met beeld, film, foto en design is wel fijn)
 • Je hebt een eigen laptop. Ja, daar gaan we uiteraard gewoon vanuit 🙂
 • Eventueel: je hebt affiniteit met kindervoeding en bent op de hoogte van de voedingsadviezen voor baby’s en kinderen

Co-creatie 

Het is zo 2017 om een lijstje met taken te maken wat je allemaal moet gaan doen ;-). Het is veel leuker om te weten aan welke projecten jij kan gaan werken. Binnen ieder project is er genoeg te doen. Samen stemmen we af welke taken de focus hebben en binnen welke projecten jouw talenten het beste tot haar recht komen. Binnen jouw stage kun je bijvoorbeeld gaan werken aan:

 • Boek: Eet als een expert: project baby
  • In 2019 komt ons 4e boek uit in de serie “I’m a Foodie presents”: Eet als een expert: project baby. Dit boek gaat over kindervoeding en wordt gemaakt door Gaby Herweijer, Everdien van der Leek, Rob van Berkel, Liesbeth Smit, Bart Mol en Marijke Berkenpas. Wij willen graag weten wat er allemaal leeft op het gebied van kindervoeding en jij kan ons helpen met veldwerk. Denk hierbij aan het interviewen van ouders en experts. Daarnaast help je ons bij het maken van productvergelijkingen, receptuurontwikkeling en -berekening en doe je het voorwerk voor een recept- en productfotoshoot. Ofwel: je krijgt een snel cursus boek maken 😉
 • I’m a Foodie Symposium #2
  • In 2016 hebben we ons 1e boek Eet als een expert gelanceerd middels een symposium. In 2019 staat symposium #2 op de planning en jij kan meewerken aan de organisatie hiervan. Taken die daarbij horen zijn: meedenken over het concept en de promotie, maken van een draaiboek voor de dag en de communicatie met de sprekers en de deelnemers.
 • WhatsApp de diëtist Spreekuur
  • Sinds enkele jaren draaien we regelmatig een spreekuur via WhatsApp. Inmiddels hebben we al zoveel vragen beantwoord dat het leuk is om daar iets mee te gaan doen. Bijvoorbeeld het maken van een FAQ, een vraag en antwoord rubriek voor op de website of social media of……
 • Instagram ‘secret project’
  • Dit is ons tofste en nieuwste project. Het liefst zeggen we hier nog niks over: #spannend
 • Social posts
  • Marijke kan wel wat support gebruiken op dit vlak. Van Facebook tot Instagram en Twitter tot Linkedin. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat heel Nederland op de hoogte is van ons onderscheidende evidence based geluid? Jij helpt ons met het maken van content en geeft ons tips hoe we dit nog beter kunnen doen
 • Infographic
  • De infographic Wat is een gezonde keuze kan jij uiteraard dromen. Welk onderwerp vind jij een waardige opvolger? Wij hebben wel een idee, maar horen graag van jou wat het moet worden.  Je gaat in samenwerking met het team het concept uitwerken en afstemmen met de designer

Denk je dat jij de perfecte persoon bent om je vast te bijten in één of meerdere van deze projecten? Dan hebben we wellicht een plek voor je bij het meest interessante food collectief van het land. Uiteraard met stagevergoeding én met de kans om je aan te sluiten bij ons team. Idealiter ken je een mede student met wie je graag samenwerkt en stuur je ons een gezamenlijke reactie.

Stuur een CV en een originele motivatie vóór 19 augustus 2018 naar [email protected]. We kijken uit naar je reactie!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Eén reactie

 1. carlijn 7 augustus 2018 at 6:15 - Beantwoorden

  Zo jammer dat ik deze studie niet doe, ik hoop dat jullie leuke aanmeldingen krijgen. Onwijs toffe stageplek voor liefhebbers!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?