Iets Hollanders dan stamppot is er bijna niet. Met aardappelen is het lekker, maar wil je een keer iets anders? Probeer dan eens deze moderne variant zonder aardappelen.

Ingrediënten

(2 personen; 35 minuten bereidingstijd)

  •  1 kleine knolselderij
  • 2 pastinaken
  • 50 ml magere melk
  • Olie
  • 2 moten zalm (200 gram) of 2 eieren
  • peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 80 g rucola
  • 10 zongedroogde tomaatjes

Hoe maak je het? 

Schil en snijd de knolselderij en pastinaken in blokjes. Kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Verwarm ook de melk. Verhit olie in een koekenpan en bak de zalm “goudbruin, maar niet gaar (nog mooi roze van binnen) of kook 2 eieren. Stamp de knolselderij-en pastinaak blokjes fijn en voeg tijdens het stampen de melk toe. 

Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer hier vervolgens rucola en fijngesneden zongedroogde tomaatjes doorheen. Garneer met wat extra rucola en serveer de stamppot met de gebakken zalm of een gekookt ei.

Eet smakelijk!

Meer van dit?

Wil jij vaker gezond koken en een frisse wending geven aan je gebruikelijke kookroutine? Dan is de online kookworkshop – gezond eten zonder gedoe van Hilly misschien iets voor jou!

Ps: dit recept komt uit ons boek Eet als een expert