Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Thee met een Koekje: Mr. Jones & Donny Craves

Door | 2017-01-08T19:07:41+00:00 15 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog|Onderwerpen: |
  • foodie
Zoals je weet is september een feestmaand voor I’m a Foodie. Ter ere van ons 1-jarig bestaan hebben wij een linnen I’m a Foodie bag ontworpen. Dank voor het insturen van al jullie blogs! Wij vinden het superinspirerend en zijn echt verrast door al jullie bijdragen. Eentje gemist? Lees ze hier allemaal! Wil jij ook een gevulde limited edition I’m a Foodie Bag? Je gastblog inzenden kan nog steeds. Check hier hoe je dat doet.

Hoe is de Foodiebag nou tot stand gekomen? Afgelopen jaar hebben wij regelmatig aanvragen gekregen vanuit de industrie. De bedrijven wilden reviews, reclame etc. via ons. Bijna nooit gingen wij daarop in, want ja wij staan voor gezond en onbewerkt! En t.a.v. producten uit een fabriek houden we van bio en fairtrade met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. En kritische reviews… daar zaten die bedrijven niet op te wachten. Welke producten vinden wij dan wel cool? Het liefst zouden we de tas vol met groente en fruit doen, maar dat gaat natuurlijk niet. Lees vandaag meer over de toffe Indiebrands Mr. Jones & Donny Craves. Brands die het gewoon anders doen! Ofwel, Thee met een Koekje!

Mr. Jones

Lekkere thee met aandacht voor mens en milieu dat is het uitgangspunt van Mr. Jones. Helemaal I’m a Foodie dus! Mr. Jones heeft tot doel om haar klanten lekkere en gezonde thee te bieden en tegelijkertijd een eerlijke verdeling van inkomsten in de theeketen en een verantwoorde wijze van productie te bereiken. Daarnaast zijn een groot aantal theeën en infusies biologisch geteeld.

Mr. Jones betrekt zijn theeën en kruiden uit verschillende landen en elke soort heeft zijn eigen unieke afkomst. Omdat thee een natuurproduct is kunnen er door seizoensinvloeden kleine verschillen in smaak en kleur optreden. Wellicht goed om te weten dat de theeën niet gearomatiseerd of gemelangeerd worden met andere theesoorten (single source).

Mr. Jones heeft een breed assortiment met twaalf verschillende theeën en infusies voor zowel particulieren, winkels en horeca. Hup, naar de winkel. En ehh, mocht je toevallig met Transavia vliegen binnenkort, daar kun je de thee ook bestellen 🙂

thee

Donny Craves

Donny Craves is wat ons betreft hét cookie onder de cookies! Okay, cookies zijn niet gezond 🙂 Maar waar wij wel van houden: biologische ingrediënten en zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De hippe Amerikaanse uitstraling (Donny is een Brooklyn Italian) doet anders vermoeden, maar het is een oerhollandse organisatie die de wereld er weer een stukje lekkerder op maakt. Of zoals Donny het zelf zegt: “Each bite is chock full of all natural goodness… No fugazi (fake) flavorings and e-numbers like some of those other wise guys make”. Je kan kiezen tussen drie smaken (chewy oatmeal raisin, chocolate chip en spiced cranberry cookie) en zijn inmiddels verkrijgbaar in steeds meer winkels en horeca.

thee

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie