Zoals je hier kunt lezen hebben wij op 15 augustus in samenwerking met Sylvia van SYSCH het e-magazine Gezond Drinken gelanceerd. In het kader van de Gezond Drinken week publiceren we iedere dag een item uit het e-magazine. Vandaag: tijd voor thee van Vatille.

Vatille-logo

Tijd voor thee

En niet zomaar thee, maar thee die je zelf samen kunt stellen. Dat betekent pure thee, zonder kunstmatige aroma’s. Je thee zelf samenstellen kan sinds maart dit jaar bij Vatille. De geschiedenis van Vatille begint in Australië. Wellicht vreemd aangezien Australië geen land is waar thee wordt geoogst.

In 2013 ben ik (Sylvia, zie foto ) naar Sydney vertrokken en vond daar een winkelketen vol met de meest originele, lekkere en verrassende soorten thee. Alle ingrediënten waren puur en je kon er van alles proeven en ruiken. Deze winkel was een vaste stop tijdens een van mijn vele winkelcentrum-bezoeken; even proeven welke nieuwe smaken ze dit keer hadden.

In 2014 ben ik terug gevlogen naar Nederland met wat creatieve theesmaken in mijn koffer. Onder andere had ik bij me: Chili Chocolate, Apple Crumble en Strawberries & Cream (een smaak waarvoor ik hier nog niet alle ingrediënten bij elkaar heb weten te krijgen, maar ik garandeer dat hij gaat komen!). Alledrie dienen te worden bereid volgens een eigen recept en alledrie zijn ze SUPERLEKKER. Ik heb van elk nog steeds een klein beetje, ik vind het te zonde om op te maken. Enfin, ik ben terug gekomen in Nederland en baalde dat ik hier niet van die gekke smaken thee kon krijgen. Daarop zei mijn moeder: waarom gaan we dat zelf niet creëeren dan? Zodoende ben ik samen met mijn moeder Vatille begonnen!

thee

En toen

Toen heb ik mijn schetsboek en fineliner erbij gepakt en ben ik een logo gaan maken. Daarna ben ik verder gegaan met het ontwerpen van de website, heb deze opgezet, ingericht en voila; Vatille was een feit.

Het thee-lab

Ik ben heel erg van het zelf doen en vind zodoende ook dat je thee gewoon zelf moet kunnen samenstellen met de smaken die jij lekker vindt. Dus dat heb ik gebouwd; een lab waar je kunt kiezen hoeveel, en welke thee je graag hebben wilt en daar kun je maximaal vijf smaken aan toevoegen. We hebben hier gekozen voor maximaal vijf smaken omdat dat meer dan zat is, de eerste en tweede smaak zul je het best proeven, de overige zijn enkel ter ondersteuning en ter versterking van de eerste twee smaken.

Thee is de meest gedronken drank over de hele wereld, alleen water verslaat deze. Graag willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze lekkere, gekke en verrassende ingrediënten waar je zelf thee mee kunt samenstellen. We zijn druk bezig met het het toevoegen van accessoires en meer ingrediënten om je theebeleving nog grootster en verrassender te maken!

Kun je wel een energieboost gebruiken of wil je juist even helemaal ontspannen? Bekijk de combinaties op Vatille.nl. Met de kortingscode imafoodie krijg je (tot 1 oktober 2015) 10% korting op je bestelling. Probeer het nu!

thee

Water en thee drinken saai? Nee hoor, lees snel verder in ons Zomer E-Magazine (online lezen via issuu of pdf downloaden uit onze openbare dropbox folder) over gezond drinken, fruitwater, ijsblokjes met bloemen, thee uit een theelab, watercocktails en nog veel meer!

tijd voor thee