Graag kijk ik met jullie terug naar de artikelen van 2015. Geen ellenlange lijstjes met wat we allemaal hebben gedaan, maar gewoon een korte top-5 met de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar.
1. Gezonde snacks top-10
Een gezond tussendoortje; wat kies je dan? Op mijn spreekuur kom ik vaak producten als ontbijtkoek, Sultana, Evergreen, eierkoek (mede dankzij Sonja Bakker) en biscuitjes tegen. ‘Dat is toch gezond?’ wordt er vaak gezegd. Ok, het levert weinig vet. Maar de gemiddelde eierkoek van 80 kcal bevat omgerekend 3 suikerklontjes. Verder heeft de eierkoek weinig op zijn CV staan. Een Snelle Jelle van 160 kcal? Zo’n 5 suikerklontjes. Een heuse sugar daddy die Jelle. ? Anyway, kan het erger? Uiteraard! Maar; het kan ook beter! En daar gaan we voor, toch?
Lees hier de blog van Marjolein.
2. Healthy foodswap: bak gezonder met banaan ipv boter
Lees in deze blog hoe je kunt bakken zonder boter en/of geraffineerde suiker. Ik ben een voorstander van vers voedsel, koken zonder pakjes en zakjes, en zonder kunstmatige toevoegingen. In deze rubriek “Healthy food swap” laat ik zien hoe je met kleine veranderingen in je voeding soms een groot verschil kan maken. Wil jij minder calorieën binnenkrijgen? Of juist gezonder eten met bijvoorbeeld minder geraffineerde suiker of kunstmatige toevoegingen zoals E-nummers? Houd dan deze rubriek in de gaten!
Lees hier de blog van Marijke.
3. DIY: tomatensaus
Pasta met tomatensaus… een gerecht wat in de meeste keukens regelmatig wordt gemaakt. Je kunt er vele kanten mee op; gehakt, vega, een salade ernaast of (extra) groente erin. Studenten, drukke gezinnen, een twee-persoons fulltime werkend huishouden… pasta met tomatensaus is makkelijk, super snel & … gezond?
4. Healthy hotspots
Gezond restaurant, gezond koffietentje, gezond lunchtentje? Een kaart die verder gaat dan de standaard salade met gerookte kip of geitenkaas? Zoek niet verder, en bekijk hier onze selectie FEELGOODFOOD! Je vindt hier onze favo healthy hotspotsmet (ook) een gezonde kaart – en of een biologische /vega(n) insteek.
5. De boodschapper van een voedingswetenschapper is niet sexy: hoe er zoveel onzin in magazines komt
Zoals jullie weten word ik weleens gevraagd door diverse media (o.a. tijdschriften, nieuwssites e.d.) om mee te werken aan reportages, opinies en reviews. Meestal gaat het om artikelen over voeding in populaire tijdschriften. Hier werk ik graag aan mee om wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding uit dragen, en natuurlijk om I’m a Foodie meer bekendheid te geven. Mijn ervaring is dat het over het algemeen freelance journalisten of tekstschrijvers zijn die de opdracht hebben een artikel te schrijven over een bepaald onderwerp. Dit zijn meestal geen voedingsdeskundigen en soms winnen ze daarom advies in bij experts. Zo werd ik onlangs door 2 verschillende redacteuren van Santé magazine gevraagd om mee te werken aan 2 artikelen. Twee artikelen die wat mij betreft helaas totaal verkeerd uit pakten!
Lees hier de blog van Marijke.
Ik heb het afgelopen jaar erg genoten van alle artikelen, ik wens ‘t hele team een heel liefdevol en succesvol 2016!
Superleuk om te horen. Dankjewel!!