Voeg een klein beetje zuivel toe aan je suiker/sap drankje en hoppa je hebt de suikertaks (verbruiksbelasting) omzeild. Appelsientje heeft de twijfelachtige eer dat ze dit uit haar trucendoos heeft getoverd. Een mooi en typisch voorbeeld dat bewijst dat een fabrikant liever zoekt naar een maas in de wet dat op basis van de huidige wetgeving is toegestaan ipv te zoeken naar inhoudelijke productverbetering om het gezonder te maken. Pfff! 

Broodje Jaap!: iedere woensdag bellen we met prof.dr. ir. Jaap Seidell en nemen we de week door. We blikken vooruit, maar kijken ook terug. In 15 minuten nemen we dit met je door. Elke week opnieuw!

SHOUT OUT: Kickstart your health: fiber up! (online webinar): Voel je fitter en energieker met een voedzaam eetpatroon. Claim snel je plek voor €17 (ipv €49,86)

Elke dag jongleer je met je tijd en energie, zorg je voor de mensen om je heen en tik je taken af. Maar oeps, waar ben jij in dit verhaal? Goed eten komt vaak op het laatste plan. Misschien herken je het wel: snel een hap eten terwijl je nog bezig bent, of de restjes van je kinderen opeten. De dagen verlopen rommelig en gehaast qua eten. Hierdoor voel je je vaak futloos en heb je last van energiedips of eetbuien. Wil jij daar wat aan doen? Ik ga weer starten met mijn Kick-start your health programma en help je om terug te gaan naar de basis. Geen supplementen, detoxes of quick fixes…Maar een solide basis van pure en voedzame voeding. Een voedingspatroon dat voor jou gaat werken zodat je je weer fit en vol energie gaat voelen en meer in-control bent

Tot slot 26:33.358
Gaan producenten altijd mazen in wetten zoeken? 22:35.539
Slechte wetten maken 15:58.095
Suikerklontjes op de verpakking? 13:28.928
Vruchtensap met zuivel 4:16.867
Opening 2:24.398
Intro 0:00.000