Zoals je weet is september een feestmaand voor I’m a Foodie. Ter ere van ons 1-jarig bestaan hebben wij een linnen I’m a Foodie bag ontworpen. Dank voor het insturen van al jullie blogs! Wij vinden het super inspirerend en zijn echt verrast door al jullie bijdragen. Eentje gemist? Lees ze hier allemaal! Wil jij ook een gevulde limited edition I’m a Foodie Bag? Vandaag is de laatste dag! Check hier hoe je dat doet.

Hoe is de Foodiebag nou tot stand gekomen? Afgelopen jaar hebben wij regelmatig aanvragen gekregen vanuit de industrie. De bedrijven wilden reviews, reclame etc. via ons. Bijna nooit gingen wij daarop in, want ja wij staan voor gezond en onbewerkt! En t.a.v. producten uit een fabriek houden we van bio en fairtrade met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. En kritische reviews… daar zaten die bedrijven niet op te wachten. Welke producten vinden wij dan wel cool? Het liefst zouden we de tas vol met groente en fruit doen, maar dat gaat natuurlijk niet. We hadden het al eerder over de toffe brands Mr Jones & Donny Craves en  we hebben aandacht besteed aan Justnuts & Artisani. In deze laatste editie is het tijd voor een tussendoortje met Peppersmith & De Halm.

Peppersmith

Het maken van kauwgom kent een grote historie. De mensen van Peppersmith weten ons het volgende te melden: “Voordat Twitter was uitgevonden, en zelfs nog voor dat Arnold Schwarzenegger films maakte, kauwde de mens al op kauwgum. Het oudste stuk kauwgum dat ooit is gevonden is meer dan 9000 jaar oud en werd gevonden in Zweden in 1993. Het stuk was gemaakt van beukenhars en gezoet met honing, en bevatte de tandafdruk van een tiener jager.”

Wat vinden wij zo gaaf aan Peppersmith? Peppersmith is pepermunt en kauwgom zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, petrochemische producten. Check hieronder een filmpje over Peppersmith.

De Halm

Wij van I’m a Foodie worden altijd vrolijk als de voedselketen zo kort mogelijk is. De Halm is hiervan een goed voorbeeld. De Halm heeft als doel biologische grondstoffen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. Op die wijze produceert De Halm biologische granen, graanvlokken en muesli’s. De producten worden op een milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt.

tussendoor