fbpx

Tussendoor: Peppersmith & De Halm

Door |2017-01-08T11:28:33+00:0026 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog|Onderwerpen: |
  • foodie
Zoals je weet is september een feestmaand voor I’m a Foodie. Ter ere van ons 1-jarig bestaan hebben wij een linnen I’m a Foodie bag ontworpen. Dank voor het insturen van al jullie blogs! Wij vinden het super inspirerend en zijn echt verrast door al jullie bijdragen. Eentje gemist? Lees ze hier allemaal! Wil jij ook een gevulde limited edition I’m a Foodie Bag? Vandaag is de laatste dag! Check hier hoe je dat doet.

Hoe is de Foodiebag nou tot stand gekomen? Afgelopen jaar hebben wij regelmatig aanvragen gekregen vanuit de industrie. De bedrijven wilden reviews, reclame etc. via ons. Bijna nooit gingen wij daarop in, want ja wij staan voor gezond en onbewerkt! En t.a.v. producten uit een fabriek houden we van bio en fairtrade met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. En kritische reviews… daar zaten die bedrijven niet op te wachten. Welke producten vinden wij dan wel cool? Het liefst zouden we de tas vol met groente en fruit doen, maar dat gaat natuurlijk niet. We hadden het al eerder over de toffe brands Mr Jones & Donny Craves en  we hebben aandacht besteed aan Justnuts & Artisani. In deze laatste editie is het tijd voor een tussendoortje met Peppersmith & De Halm.

Peppersmith

Het maken van kauwgom kent een grote historie. De mensen van Peppersmith weten ons het volgende te melden: “Voordat Twitter was uitgevonden, en zelfs nog voor dat Arnold Schwarzenegger films maakte, kauwde de mens al op kauwgum. Het oudste stuk kauwgum dat ooit is gevonden is meer dan 9000 jaar oud en werd gevonden in Zweden in 1993. Het stuk was gemaakt van beukenhars en gezoet met honing, en bevatte de tandafdruk van een tiener jager.”

Wat vinden wij zo gaaf aan Peppersmith? Peppersmith is pepermunt en kauwgom zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, petrochemische producten. Check hieronder een filmpje over Peppersmith.

De Halm

Wij van I’m a Foodie worden altijd vrolijk als de voedselketen zo kort mogelijk is. De Halm is hiervan een goed voorbeeld. De Halm heeft als doel biologische grondstoffen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. Op die wijze produceert De Halm biologische granen, graanvlokken en muesli’s. De producten worden op een milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt.

tussendoor

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?