Dit is een van de vele fabels die je voorbij ziet komen als prille ouders! 

Gebroken nachten

Het prille leven met een baby kan pittig zijn. Zeker de gebroken nachten beginnen na enkele maanden hun tol te eisen. Misschien kreeg je al eens de goedbedoelde tip om wat vroeger te starten met vaste voeding, zodat je baby sneller zou gaan doorslapen?

Onderzoek

In een recent onderzoek werd bestudeerd of het introduceren van vaste voeding op drie à vier maanden ten opzichte van zes maanden invloed heeft op de slaap van baby’s die borstvoeding krijgen. En wat bleek? Baby’s die vroeg vaste voeding kregen, sliepen inderdaad langer ‘s nachts dan baby’s die met zes maanden vaste voeding kregen. Alleen ging het maar om zeven minuten per nacht, een verschil dat in de praktijk nauwelijks relevant te noemen is. Over het effect van vaste voeding op slaap bij baby’s die kunstmelk krijgen, kunnen we geen uitspraken doen door een gebrek aan onderzoek.

Ben jij klaar met fabels en tegenstrijdige informatie?  

Ben jij ook overweldigd door de grote hoeveel, soms tegenstrijdige, informatie die je vindt over eten voor je kleintje? Dat kan ik mij heel goed voorstellen! Ook ik heb wat afge-Googled die eerste fase. Ons boek Eet als een expert mini neemt je mee voorbij de fabels, hypes en zwart-wit stellingen. Met ons boek kan je dankzij genuanceerde, wetenschappelijk onderbouwde informatie en praktische tips vol vertrouwen je kindje (op)voeden!