Eind september was het zo ver: samen met vriendinnetje Laura vloog ik naar New York City! Als voormalig Providence citizen is NY een soort grote thuishaven voor mij, zo vaak ben ik er al geweest. Dit keer een weekje sportvakantie, want toen wij begin dit jaar dit ticket boekten, was in ieder geval de intentie mee te doen met de Pan Ams No Gi. Uiteindelijk deed alleen Laura mee en heb ik vooral veel inspiratie opgedaan bij de vele eettentjes die NY rijk is. In dit blog deel ik dus mijn ervaringen als happy vegan in the big apple. Komt ie:

Vegan in New York: Blossom Du Jour

Blossom, Blossom, wat was je geweldig! Blossom Du Jour is een kleine keten met meerdere locaties op Manhattan. Een kleine lunchroom slash restaurant. Je kunt er heerlijk biologische koffie drinken en natuurlijk ook salades en wraps eten. Verschillende soorten smoothies en ook hun eigen tru life cold pressed juice zijn een aanrader om te drinken. Verrassend, vernieuwend en lekker! Let wel, het is hier wel wat duurder (gemiddeld $ 10-15 voor het eten, $5-10 voor de sapjes)

MUST TRY:

  • “Smoky Avocado” wrap, met avocado, gerookte tempeh en chipotle aioli.
  • “Seitan philly cheese steak” broodje, met seitan en vegan kaas (omdat Philly cheese steak best lekker is!).
  • “Lemon Zinger” sap, met citroen, cayenne en agave sap.

Adres in Chelsea: 259 W 23rd St (tussen 7th en 8th Ave), New York, NY

www.blossomdujour.com

Vegan in New York City

Vegan in New York: VLife

Twee blokken achter metro- en treinstation Penn Station zit VLife. Super handig als je net aankomt in hartje Manhattan en even een bite wilt grabben. VLife is een klein tentje waar je je vegan eten kunt bestellen voor takeaway. Ze hebben broodjes, wraps, salades en burgers. Ook verse sapjes en smoothies. Aardige medewerkers en het is vooral heel schattig. Ideaal voor een kleine pit stop dus. Prijzen zijn goed te doen (gemiddeld $ 7-9 voor het eten, $ 2-7 voor het drinken).

MUST TRY:

  • “BLT Bliss” burger, met tempeh Bacon, Lettuce en Tomatoes (en vegan cheese).
  • “Nuggets”, gepaneerde soja nuggets.
  • “Po Boy”, gepaneerde vegan shrimp, sla en veganaise.

Adres: 348 7th Ave (vlakbij Penn Station), New York, NY

www.vlifenyc.com

Vegan in New York: Blossom

Dit té schattige restaurantje móet je als vegan echt hebben meegemaakt. Blossom heeft verschillende locaties, ik ben in Chelsea geweest. Een schattig restaurantje met zeer vriendelijk persoon. De menukaart laat zien dat veganistisch eten allesbehalve boring is. Erg lekker, prijs is prima (gemiddelde main course $ 20-30).

MUST TRY: Alles! Heel veel keuze, dus voor ieder wat wils.

Adres: 187 9th Ave, New York, NY

www.blossomnyc.com

Vegan in New York: Dean & Deluca

Deze supermarkt zit in Soho en is niet per se vegan. Vooral erg handig als je lekker aan het shoppen bent en even een pauze wilt inlassen. Het is hier eigenlijk altijd druk. Waarschijnlijk omdat het een zo veelzijdige supermarkt is. Je kunt hier verse broodjes halen, verse pasta’s, sushi, maar ook voor je dagelijkse boodschappen kun je hier terecht. Oók als vegan dus. Bij Dean & Deluca kijk je je ogen uit, want je kunt hier niet alleen terecht voor voeding, ook voor nieuwe kookgadgets ben je hier op het goede adres. Tip: loop eerst door heel de store heen, kijk je ogen uit, en beslis dan wat je wilt gaan eten ;-).

Adres: 560 Broadway (op de hoek van Broadway en Prince St.), New York, NY

www.deandeluca.com

Vegan in New York City

Vegan in New York: Organic ave

Een handige winkel om even snel een sapje of salade te scoren. Onwijs veel keus uit verschillende sapjes! En, Organic Ave heeft enorm veel locaties op Manhattan.

MUST TRY:

“Big kale salade”, met kool, rucola, olijven, rozijntjes en een heerlijk frisse vinaigrette.

Adres in downtown: 216 8th Ave (W 21st St), New York, NY

www.organicavenue.com

Vegan in New York: Pret a Manger

De eerste keer dat ik hier binnen liep, deed het mij denken aan Au Bon Pain. Gezellige zithoekjes, een bar met hoge stoelen voor het raam en heel veel keus uit verschillende gerechten. Zo kun je hier warme oatmeal bestellen, maar ook salades, wraps, fruit en warme tortilla’s. Ook sapjes! Niet 100% vegan, maar wel veganistische opties, die gekenmerkt worden door een icoontje op het bordje dat bij het product hangt. De vegan salades zijn voorzien van groente en bijvoorbeeld falafel en hummus. Pret A Manger heeft verschillende locaties op Manhattan en is vooral handig als je even snel iets wilt nuttigen.

MUST TRY:

  • “Veggi Nori” wrap, met nori zeewier, gemengde quinoa, avocado en edamame.
  • “Falafel Mezze” salade, met falafel, hummus, lemon couscous en groenten.
  • “Beet beautiful” sapje, met rode bieten, appel, wortelen en gember.

Adres o.a. Midtown West: 24 W 23rd St. (23rd en 5th Ave), New York, NY of Downtown: 179 Broadway, New York, NY

www.pret.com

Vegan in New York City

Vegan in New York: Whole Foods

Toen ik nog in Amerika woonde, deden wij altijd boodschappen bij Whole Foods. Mijn favo supermarkt! Enorm veel keus uit verschillende soorten producten. Niet alleen voedingsmiddelen dus, maar ook beautyproducten en bijvoorbeeld tassen. Eens in de zoveel tijd gaan de sproeiers aan en worden alle groenten dus natgespoten. Het ruikt dan zo lekker in de winkel! Bij Whole Foods kun je terecht voor verse groente en fruit (de appels zijn hier normaal, niet glimmend!), je kunt je eigen notenpasta maken (ja echt, maken. Kies de noten, stop ze in de maler, en de pasta komt er uit. Zelf even op de knop drukken en het potje er onder houden!), en ook je eigen gerechten samenstellen (lunch of warme maaltijd), broodjes, sushi en mueslirepen. Ik vond de chia-pod’tjes wel leuk te zien en ook erg lekker!

Adres o.a. in Chelsea: 250 7th Ave, New York, NY

Vegan in New York City

Vegan in New York City

Vegan in New York: Garden of Eden

Een kleinere versie van Whole Foods is de Garden of Eden. Verse biologische producten en enorm veel keus. Handig als je zelf je salade wilt samenstellen of even snel wat appels wilt scoren!

Adres in Chelsea: 162 W 23rd St., New York, NY