Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

vegetarisch kerstmenu kinderen

Door | 2014-12-23T16:20:01+00:00 23 december 2014|

Vlak voor het diner is het altijd hectiek. Kinderen rennen in het rond, jij bent bezig met de laatste voorbereidingen. Het fijne aan deze amuse is dat je hem al de ochtend van tevoren kan voorbereiden, zodat je vlak voor het kerstdiner alleen de garnering hoeft te doen. Dus eenmaal de kinderen aan tafel, dan kan het diner beginnen! Wij kiezen voor gezonde en vooral vrolijke kerstpaddenstoeltjes. In plaats van een normaal eitje en tomaat, kun je er ook voor kiezen een kwarteleitje met een cherrytomaat te serveren. Dan is de kans groter dat de overige 3 gangen er ook nog met gemak ingaan.

vegetarisch kerstmenu kinderen

Vlak voor het diner is het altijd hectiek. Kinderen rennen in het rond, jij bent bezig met de laatste voorbereidingen. Het fijne aan deze amuse is dat je hem al de ochtend van tevoren kan voorbereiden, zodat je vlak voor het kerstdiner alleen de garnering hoeft te doen. Dus eenmaal de kinderen aan tafel, dan kan het diner beginnen! Wij kiezen voor gezonde en vooral vrolijke kerstpaddenstoeltjes. In plaats van een normaal eitje en tomaat, kun je er ook voor kiezen een kwarteleitje met een cherrytomaat te serveren. Dan is de kans groter dat de overige 3 gangen er ook nog met gemak ingaan.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie