fbpx

Vind de dichtstbijzijnde boeren met de Buitenmarkt app

Door |2017-01-08T10:48:41+00:0015 november 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Trends & Hypes|Onderwerpen: |
  • Buitenmarkt app
Vanaf  14 november is er een nieuwe app genaamd Buitenmarkt te downloaden voor op je smartphone (ondersteund door iOS en Android). Jammer genoeg niet helemaal onafhankelijk want er zit een zonnebloemolie-merk achter, maar tav de inhoud wellicht wel handig. De app is gericht op mensen die van verse producten houden en willen weten waar hun eten vandaan komt. Met de app kun je lokale boeren in de buurt vinden die bijvoorbeeld hun eigen groenten en fruit verkopen. Direct van het land, verser kan bijna niet.

Boer zoekt.. consument

“Als men eenmaal mijn boerderij gevonden heeft, komen ze vaak terug. De smaak van onze producten van ons land is onmeunig lekker. Ik merk dat mijn groep vaste klanten steeds groter wordt. Het is leuk om te merken dat mensen veel meer terug naar de natuur willen.”, aldus een van de boeren.

De Buitenmarkt app helpt je met het vinden van de dichtstbijzijnde boeren die producten aanbieden. Het is mogelijk om te zoeken op locatie, product en productcategorie. De app is geheel gratis te downloaden voor iOS en Android. Wanneer je op zoek bent naar vlees of appels, kun je deze niet verser en puurder krijgen dan bij de lokale boer. Je opent de app en zoekt op ‘rundvlees’ of ‘appel’. Je ziet de dichtstbijzijnde boeren met het desbetreffende product en kunt gelijk een route ernaar toe krijgen. Zo makkelijk is het om verse producten in huis te halen. De app is te downloaden in de App Store en in Google Play 

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Eén reactie

  1. Emmelou 16 november 2014 at 12:12 - Beantwoorden

    Superhandig!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?