Vanaf  14 november is er een nieuwe app genaamd Buitenmarkt te downloaden voor op je smartphone (ondersteund door iOS en Android). Jammer genoeg niet helemaal onafhankelijk want er zit een zonnebloemolie-merk achter, maar tav de inhoud wellicht wel handig. De app is gericht op mensen die van verse producten houden en willen weten waar hun eten vandaan komt. Met de app kun je lokale boeren in de buurt vinden die bijvoorbeeld hun eigen groenten en fruit verkopen. Direct van het land, verser kan bijna niet.

Boer zoekt.. consument

“Als men eenmaal mijn boerderij gevonden heeft, komen ze vaak terug. De smaak van onze producten van ons land is onmeunig lekker. Ik merk dat mijn groep vaste klanten steeds groter wordt. Het is leuk om te merken dat mensen veel meer terug naar de natuur willen.”, aldus een van de boeren.

De Buitenmarkt app helpt je met het vinden van de dichtstbijzijnde boeren die producten aanbieden. Het is mogelijk om te zoeken op locatie, product en productcategorie. De app is geheel gratis te downloaden voor iOS en Android. Wanneer je op zoek bent naar vlees of appels, kun je deze niet verser en puurder krijgen dan bij de lokale boer. Je opent de app en zoekt op ‘rundvlees’ of ‘appel’. Je ziet de dichtstbijzijnde boeren met het desbetreffende product en kunt gelijk een route ernaar toe krijgen. Zo makkelijk is het om verse producten in huis te halen. De app is te downloaden in de App Store en in Google Play