Ken je het kookboek van Sandra Ysbrandy al? Hier alvast een voorproefje met één van de 70 heerlijke recepten.

Viskoekjes met bulgursalade en mangochutney

Ingrediënten

voor 4 personen

Voor de bulgursalade

  1. 250 gr bulgur
  2. ½ gele paprika, in kleine blokjes
  3. ½ rode paprika, in kleine blokjes
  4. 3 lente-uitjes, in ringetjes
  5. 2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  6. ½ rode peper, fijngesneden
  7. 1 knoflookteen, fijngehakt
  8. 1 citroen, rasp en sap
  9. 2 el platte peterselie, fijngehakt
  10. olijfolie
  11. zout en peper

Voor de viskoekjes

  • 250 gr kruimige aardappelen, geschild, in stukken
  • 300 gr kabeljauw of een andere witvis
  • 2 el limoensap
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • 2 el koriander, fijngesneden
  • 2 eiwitten, losgeklopt met 1 tl olie
  • bloem
  • panko (Japans broodkruim) of paneermeel
  • olie om in te bakken

Voor de garnering:

  • 1 limoen, in 4 partjes
  • paar takjes peterselie
  • mangochutney

Benodigdheden: Pureestamper

Bereiding

  1. Kook de bulgur in ruim water met zout gaar en laat afkoelen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  2. Breng de aardappelen in een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook. Stoom de  aardappelen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Doe de laatste 10 minuten de vis erbij. Giet het kookvocht af en stamp de vis en de aardappelen fijn.
  3. Voeg limoensap, kappertjes, bieslook en koriander toe en breng op smaak met zout en peper. Vorm van het mengsel acht platte koekjes en leg deze afgedekt 30 minuten in de koelkast.
  4. Zet drie bakjes klaar. Een met eiwit, een met bloem en een met panko of paneermeel. Wentel de viskoekjes eerst door de bloem, daarna door het eiwit en als laatste door de panko. Bak de viskoekjes  aan beide kanten in de olie goudbruin.

Presentatie: Garneer de viskoekjes met partjes limoen en takjes peterselie. Serveer met de bulgursalade en mangochutney.

Eet smakelijk!