Van het succes van de Vegetarische Slager en de VeganChallenge in Nederland tot de livestyle-change van Beyonce en Jennifer Lopez in de Verenigde Staten: de vegarevolutie barst overal los. Voor wie zich ook wil onderdompelen in de wereld van vegetarisch of veganistisch eten, is er dit jaar voor de vierde keer het Viva Las Vega’s Food Festival. Vorige week is de ticketverkoop gestart op www.vlvfoodfestival.nl

Het Viva Las Vega’s Food Festival op zondag 29 juni is een smaakvolle dag met workshops, films, een food market, sprekers, activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen en vooral heel veel lekkers om te proeven. Vorig jaar bezochten meer dan 1500 foodies het festival dat dit jaar neerstrijkt op het Oldschool-terrein in Amsterdam Zuid, op loopafstand van station RAI.Dit festival is 100% plantaardig en het grootste vegetarische food festival in Nederland. Ook dit jaar zorgt het festivalteam voor een gevarieerd programma dat zowel vega’s als (beginnende) flexitariërs aanspreekt. Leer Arabische Mezzes of plantaardige patisserie maken tijdens een kookworkshop, pik een food film mee en struin langs kraampjes met heerlijke hapjes, wijnen, duurzame kleding en cosmetica op de food- en lifestyle market. Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er een uitgebreid programma. En ook voor de allerkleinsten zal er opvang aanwezig zijn.

Viva Las Vega’s Food Festival workshops I’m a Foodie Picks

Fish-free sushi | Tijd: 13:30-15:00 | Prijs 25,00 | Vrienden prijs 18,75

Raw Chocolade | Tijd: 11:30-13:00 | Prijs 25,00 | Vrienden prijs 18,75

viva las vegas

Het Food Festival is ook hét moment waarop stichting Viva Las Vega’s een aantal van haar nieuwe projecten met de bezoekers deelt. Zo staat de boekpresentatie van het nieuwe boek De Vegarevolutie op het programma, wordt de VegaMap App (een App waarmee je makkelijk alle vega-vriendelijke restaurants in je buurt kan vinden) gelanceerd én gaat VeganChallenge de Film in première. Deze documentaire volgt twee alledaagse jongeren die de uitdaging aangaan om een maand volledig veganistisch te eten. Hun ‘cold turkey’ ervaring is vastgelegd in een humoristische en informatieve film.

Speciaal voor het festival zal er op de binnenplaats een 100% plantaardig pop-up restaurant worden opgezet waar je kan genieten van een lazy sunday dinner. De kaartjes hiervoor zijn beperkt, dus bestel snel je tickets!

viva las vegas

Dankzij de crowdfundingscampagne die voorafging aan het festival, zal de toegang tot het festival ook dit jaar gratis blijven, met uitzondering van de films en de workshops.

Viva Las Vega’s Food Festival

  • Zondag 29 juni 2014
  • 11:00 – 22:00
  • Old school, Gaasterlandstraat 5, Amsterdam