fbpx

Viva Las Vega’s Food Festival

Door |2017-01-08T19:34:52+00:0012 juni 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Trends & Hypes|Onderwerpen: , |
  • viva las vegas
Van het succes van de Vegetarische Slager en de VeganChallenge in Nederland tot de livestyle-change van Beyonce en Jennifer Lopez in de Verenigde Staten: de vegarevolutie barst overal los. Voor wie zich ook wil onderdompelen in de wereld van vegetarisch of veganistisch eten, is er dit jaar voor de vierde keer het Viva Las Vega’s Food Festival. Vorige week is de ticketverkoop gestart op www.vlvfoodfestival.nl

Het Viva Las Vega’s Food Festival op zondag 29 juni is een smaakvolle dag met workshops, films, een food market, sprekers, activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen en vooral heel veel lekkers om te proeven. Vorig jaar bezochten meer dan 1500 foodies het festival dat dit jaar neerstrijkt op het Oldschool-terrein in Amsterdam Zuid, op loopafstand van station RAI.Dit festival is 100% plantaardig en het grootste vegetarische food festival in Nederland. Ook dit jaar zorgt het festivalteam voor een gevarieerd programma dat zowel vega’s als (beginnende) flexitariërs aanspreekt. Leer Arabische Mezzes of plantaardige patisserie maken tijdens een kookworkshop, pik een food film mee en struin langs kraampjes met heerlijke hapjes, wijnen, duurzame kleding en cosmetica op de food- en lifestyle market. Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er een uitgebreid programma. En ook voor de allerkleinsten zal er opvang aanwezig zijn.

Viva Las Vega’s Food Festival workshops I’m a Foodie Picks

Fish-free sushi | Tijd: 13:30-15:00 | Prijs 25,00 | Vrienden prijs 18,75

Raw Chocolade | Tijd: 11:30-13:00 | Prijs 25,00 | Vrienden prijs 18,75

viva las vegas

Het Food Festival is ook hét moment waarop stichting Viva Las Vega’s een aantal van haar nieuwe projecten met de bezoekers deelt. Zo staat de boekpresentatie van het nieuwe boek De Vegarevolutie op het programma, wordt de VegaMap App (een App waarmee je makkelijk alle vega-vriendelijke restaurants in je buurt kan vinden) gelanceerd én gaat VeganChallenge de Film in première. Deze documentaire volgt twee alledaagse jongeren die de uitdaging aangaan om een maand volledig veganistisch te eten. Hun ‘cold turkey’ ervaring is vastgelegd in een humoristische en informatieve film.

Speciaal voor het festival zal er op de binnenplaats een 100% plantaardig pop-up restaurant worden opgezet waar je kan genieten van een lazy sunday dinner. De kaartjes hiervoor zijn beperkt, dus bestel snel je tickets!

viva las vegas

Dankzij de crowdfundingscampagne die voorafging aan het festival, zal de toegang tot het festival ook dit jaar gratis blijven, met uitzondering van de films en de workshops.

Viva Las Vega’s Food Festival

  • Zondag 29 juni 2014
  • 11:00 – 22:00
  • Old school, Gaasterlandstraat 5, Amsterdam
Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?