fbpx

Vlees direct bij de boer kopen

Door |2017-01-08T20:05:08+00:0023 maart 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen, Trends & Hypes|Onderwerpen: , , |
  • Vlees direct bij de boer kopen
Het stond vandaag op de website van Trouw. We lijken de supermarkten beu te zijn..Een citaat uit het stuk: “Er is veel mis met het Nederlandse voedsel’, zegt inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Harry Paul deze week in het Financieel Dagblad. De NVWA-baas maakt zich vanwege de vele incidenten zorgen over het ‘gebrek aan ethisch besef’ in de vleessector en pleit voor meer productintegriteit: ‘Vlees wordt nu behandeld als grondstof, terwijl het wel dieren zijn geweest. De waarden en het respect voor het product zijn verdwenen. Het is een keiharde handel geworden”.

Vlees direct bij de boer kopen

Het stuk is geschreven door Youth Food Movement. Een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Diëtist Sandra Buijing doet dit jaar mee aan de Youth Food Movement Academie. Zij kiest ervoor om vlees direct bij de boer te kopen i.p.v. in de supermarkt. Lees in haar blog waarom ze dat doet! Zie onder de foto’s die ze maakte bij het ophalen bij Boer Hoogerbrugge in Rotterdam.

Ik raakte hierdoor geïnspireerd! Ik ben bewust flexitarier, en kies ervoor om ongeveer 3 keer per week vlees, vis of kip te eten. Maar waarom zou ik nog vlees eten uit de supermarkt? Neem bijvoorbeeld het initiatief koopeenkoe.nl. Is dat nou duur? Kijk eens naar het rekenvoorbeeld op de site: €1.76 per persoon voor goed en eerlijk vlees! Ik ga ook mijn vlees direct bij de boer kopen!

Duurzaam vlees

Duurzaam vlees

Duurzaam vlees

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?