Het stond vandaag op de website van Trouw. We lijken de supermarkten beu te zijn..Een citaat uit het stuk: “Er is veel mis met het Nederlandse voedsel’, zegt inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Harry Paul deze week in het Financieel Dagblad. De NVWA-baas maakt zich vanwege de vele incidenten zorgen over het ‘gebrek aan ethisch besef’ in de vleessector en pleit voor meer productintegriteit: ‘Vlees wordt nu behandeld als grondstof, terwijl het wel dieren zijn geweest. De waarden en het respect voor het product zijn verdwenen. Het is een keiharde handel geworden”.

Vlees direct bij de boer kopen

Het stuk is geschreven door Youth Food Movement. Een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Diëtist Sandra Buijing doet dit jaar mee aan de Youth Food Movement Academie. Zij kiest ervoor om vlees direct bij de boer te kopen i.p.v. in de supermarkt. Lees in haar blog waarom ze dat doet! Zie onder de foto’s die ze maakte bij het ophalen bij Boer Hoogerbrugge in Rotterdam.

Ik raakte hierdoor geïnspireerd! Ik ben bewust flexitarier, en kies ervoor om ongeveer 3 keer per week vlees, vis of kip te eten. Maar waarom zou ik nog vlees eten uit de supermarkt? Neem bijvoorbeeld het initiatief koopeenkoe.nl. Is dat nou duur? Kijk eens naar het rekenvoorbeeld op de site: €1.76 per persoon voor goed en eerlijk vlees! Ik ga ook mijn vlees direct bij de boer kopen!

Duurzaam vlees

Duurzaam vlees

Duurzaam vlees