fbpx

Vlees van de boer – 10 websites bomvol adressen

Door |2017-01-08T19:22:09+00:0031 juli 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen, Trends & Hypes|Onderwerpen: , , |
Een paar maanden geleden schreef ik over vlees en duurzaamheid. Hierin staan een aantal adressen en websites vermeld waar je zelf vlees direct bij de boer kan kopen. Ik ben fan van dit concept! Het dier waar het vlees vandaan komt heeft een veel beter leven gehad en de boer krijgt een goede prijs voor zijn product.

Om de stap naar de boer nog wat makkelijker te maken heb ik 10 websites verzameld waar je direct vlees kunt bestellen of waar je adressen bij jou in de buurt vindt waar je het vlees kunt kopen.

Vlees kopen via internet

Via de website van ‘koop een koe’ kun je een vleespakket kopen. Je kiest niet zelf welk vlees je krijgt, je krijgt namelijk van alle delen van de koe een stukje. Pas als er genoeg bestellingen zijn wordt de koe geslacht.

Koop een koe

Mijn eigen vriezer is op dit moment gevuld met varkensvlees van ‘buitengewone varkens’. Ik ben er erg benieuwd naar, maar door vakantie nog niet aan het opeten ervan toegekomen. Deze varkens hebben een goed leven gehad; ze lopen altijd buiten en hebben volop de ruimte. Binnenkort lees je meer over deze bijzondere varkens.

Buitengewone varkens

Vlees van de boer – zelf afhalen

Op internet zijn een flink aantal websites te vinden waar adressen voor goed vlees verzameld zijn. Behalve vlees verkopen veel boeren ook andere producten zoals kaas, melk, groenten en fruit. Je kunt hier dus voor veel meer boodschappen terecht.

puur natuur vlees

Puur natuur vlees

bewust biologisch

Bewust biologisch

producten-van-de-boer

Producten van de boer

Leef bewust

Nederlandse-streekproducten

Nederlandse streekproducten

lekkers dichtbij

Lekkers dichtbij

van-eigen-erf

Van eigen erf

landwinkel

Landwinkel

Vis van de visser

Zoals hierboven wel blijkt zijn de boeren goed op dreef met het verkopen van eigen producten direct aan de consument. Maar er zijn meer vakmannen die prachtige producten leveren: de vissers. Heel veel vis uit de Noordzee wordt geëxporteerd en gegeten in bijvoorbeeld Afrika. Tegelijkertijd eten wij in Nederland kweekvissen zoals Tilapia en Pangasius uit Vietnam en Indonesië. Het is de hoogste tijd dat wij Nederlanders vers gevangen vis uit onze eigen Noordzee gaan eten vinden de vissers. Ik ben het absoluut met ze eens!

Helaas is mijn lijstje vis direct van de visser nog niet zo lang, maar daar gaat komende jaren vast verandering in komen.

Vers-van-de-visser-klein

Vers van de visser

goede-vissers-klein

Goede vissers

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Sportdiëtist

Mijn naam is Sandra Buijing. In 2008 heb ik mijn studie Voeding & Diëtetiek afgerond en in 2009 de post-HBO opleiding Sportdiëtetiek. Mijn afstudeeropdracht en eindstage deed ik bij Invorm. Dit beviel van beide kanten erg goed en zo ben ik een jaar later, na een rondreis door Azië en werken bij Dietheek, weer teruggekomen bij Invorm. Het is een kleine praktijk (we zijn totaal met drie diëtisten) waar ik erg goed mijn eigen gang kan gaan. Dat is ook waar ik goed in ben! Ik gebruik graag mijn creativiteit om nieuwe ideeën uit te werken en projecten op te zetten.

Reacties

Eén reactie

  1. rob juijn 12 december 2015 at 10:11 - Beantwoorden

    Hou misschien een leuk aderes voor lekkere biologische kip voor op jullie site
    Groete rob

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?