Als we allemaal zouden stoppen met roken, genoeg zouden bewegen, niet te veel zout en ongezonde vetten zouden eten en juist voldoende fruit, groenten, peulvruchten, noten, plantaardige olie en volkoren granen zouden eten, zouden er aanzienlijk minder mensen ziek worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Wist je dat naar schatting 80% van alle gevallen van coronaire hartziekten, 75% van de beroertes en 90% van de gevallen van diabetes type 2 voorkomen zouden kunnen worden?

Gezonde levensjaren

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ‘ze dan maar een paar jaar minder leven en dat prima vinden’. Maar zo gaat het vaak niet. Een ongezonde leefstijl geeft je meestal niet minder levensjaren, maar wel minder gezonde levensjaren. Een gezonde leefstijl zorgt voor meer gezonde jaren zorgen en voor een beter kwaliteit van leven. 

De vele voordelen

Maar een gezonde voeding en leefstijl brengen nog veel meer voordelen met zich mee! Je zorgt goed voor jezelf en dat voelt geweldig! Misschien voel je je fitter, slaap je beter, kun je je beter concentreren of zit je lekkerder in je vel?

Zorg goed voor jezelf

Voor mij helpt het om te vaker te bedenken dat ik maar 1 lichaam en 1 leven heb en dat dat echt de moeite waard is om goed voor te zorgen! Wat motiveert jou om te kiezen voor een gezonde leefstijl? En wat heeft het je tot nu toe opgeleverd? 

Ontdek meer over gezond eten

Wil je meer weten over alle kleine en haalbare stappen die je kunt nemen om een gezonder eetpatroon te bereiken? Check dan ons boek Eet als een expert