fbpx

Boeken voor Foodies

Door |2017-01-06T15:08:53+00:0028 december 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: , |
Wat zijn er toch een hoop boeken over voeding! Ik keek vandaag op de site van Bol.com, daar kun je de top 150 bestverkochte boeken bekijken. Op het moment van schrijven staan 3 voedingsboeken tussen de bestverkochte 25. Voeding=Hot en we lezen er graag over.

Maar het ene voedingsboek is echt het andere niet, en door de bomen kun je soms echt het bos niet meer zien. Waar ik naar kijk als ik een boek uitzoek zijn de volgende aspecten: Is het boek geschreven door één auteur of hebben er meerdere mensen aan mee gewerkt?

In mijn optiek kun je niet in alles specialist zijn. Hoe breder het onderwerp, hoe logischer ik het vind dat het boek is samengesteld door meerdere mensen. Daarnaast kijk ik naar de wetenschappelijke onderbouwing en of het boek geüpdate wordt. Wil je weten wat mijn favo voedingsboeken zijn? Met behulp van Bol.com maakt ik een eigen selectie van boeken die ik lezenswaardig vind. En mijn favo hebbedingen 😉 Veel leesplezier!

Lees hier ook al onze reviews!

puur en eerlijk boekreview Calorieen besparen

supermarkt puurgezond 77 fabels en feiten over voedingthe-true-size-of-food
Donna Hayde mooie voedselmachineHet Voedsellabyrinthoe-word-je-100koken met restjes

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

8 Comments

 1. Health-Switch.nl 3 december 2014 at 3:05 - Beantwoorden

  Hallo Iamfoodie!

  Ik ben een super fan van jullie en lees daarom graag jullie stukjes.
  Nu probeer ik dit stuk te lezen maar zijn alle afbeeldingen niet zichtbaar.
  Hierdoor kan ik nu niet zien welke boeken jullie het lezen waard vinden.

  Hopelijk kan hier naar gekeken worden.
  Verder altijd enthousiast, keep up the good work 🙂

 2. Marijke 4 december 2014 at 12:06 - Beantwoorden

  Hi! Ik heb het vaker gehoord. Het is helaas een browser-issue. Met een up-to-date browser lukt het met oudere versies soms niet idd. Sorry!!!!

 3. Wendy Walrabenstein 20 maart 2015 at 5:46 - Beantwoorden

  Hi Marijke,
  Bedankt voor de goede tips! Ik heb vorige week het kookboek ‘The Green Kitchen’ gekregen. Erg leuk, lekker en gezond. Hartelijke groeten, Wendy

 4. Daphne 1 juni 2015 at 12:28 - Beantwoorden

  Hallo,

  Ik zie dat het helaas aan een browser-issiue ligt, het weergeven van de boeken..
  En toch ben ik héél benieuwd naar het lijstje van de basisboeken. Zelf heb ik Understandig Nutrition thuis en ben nieuwschierig naar welke aanvullingen je hebt. Is het mogelijk dat rijtje door te geven?

 5. Lotte 8 juni 2015 at 1:51 - Beantwoorden

  Hoi Marijke,
  Ik ben me wat meer aan het verdiepen in wat voeding met het lichaam doet en
  ik wilde graag een van de basisboeken bestellen. Heb jij misschien een idee
  welk boek ik het beste kan bestellen? En zijn de bovenstaande boeken nog wel up-to-date (2012/2013)?
  Groetjes, Lotte

 6. Kim Coenen 7 september 2015 at 9:22 - Beantwoorden

  Ik weet niet of dat dit de juiste plek is om het te vragen, maar ik zou graag een goede cursus / opleiding doen over voeding en liefst sportvoeding. De han opleiding is alleen voltijd beschikbaar en niet deeltijd, en aangezien ik fulltime werk is dat voor mij niet te combineren. Hebben jullie tips over goede opleidingen / cursussen om mijn kennis hierin nog verder te verbreden? Want de ene opleiding is de andere niet.. 🙂

 7. Marijke 7 september 2015 at 11:27 - Beantwoorden

  Ha Kim, het hangt er een beetje van af welk niveau je nasteeft en wat je ermee zou willen. Dietist (HBO) is bijvoobeeld een beschermde titel hiermee en mag je uiteindenlijk dan ook behandelen. Dwz mensen met een ziekte (bijv DM, darmklachten, nierfalen,ondervoeding bij ziekte, kanker, COPD, hart- en vaatziekten etcetc). Daarnaast heb je ook diverse MBO (of vergelijkbaar) opleidingen waabij je haast door de bomen het bos niet meer ziet. Ik zou in jouw geval als je kiest voor zo’n opleiding altijd kiezen voor een BGN (beroepsvereniging) geaccrediteerde opleiding zoals BGN gewichtsconsulent. Je wordt dan leefstijladviseur en je kunt inmiddels bij steeds mee verzekeraars declareren. En je kunt altijd zelf uitbreiden naar sport als daar je focus ligt. http://www.gewichtsconsulenten.nl/pages/74/Lid-worden/Diploma-eisen.html. succes!

  • Kim Coenen 7 september 2015 at 11:36

   Dank je wel super! Denk dat ik dan meteen voor een HBO niveau opleiding wil gaan. Maar super bedankt voor je tips!!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?