Superfoods zoals Tarwegras, Gojibessen en Himalayazout…Producten waar door de industrie van alles over wordt geclaimd. Zo ook over de voedingswaarde. Tarwegras bevat meer vitamines en mineralen dan 2 kg groente, Gojibessen bevatten 500 x zoveel vitamine C als een sinaasappel en Himalayazout is gezond zout met heel veel mineralen en relatief weinig natrium.

Klopt dat wel??

Het Nederlands Voedingsstoffen bestand (NEVO) van het RIVM bevat gegevens over de voedingskundige samenstelling van voedingsmiddelen en gerechten die door een groot gedeelte van de Nederlanders regelmatig worden gebruikt. Helaas zijn veel Superfoods hier (nog) niet in opgenomen en is het erg lastig om te achterhalen wat de echte voedingswaarde is van deze producten.

Een onafhankelijke analyse in het lab

Wij willen de werkelijke voedingswaarde weten van deze producten. Jij toch ook! Daarom laten wij dit onderzoeken door een professioneel onafhankelijk Foodlab. De onderzoeksresultaten verwerken we zoals je van ons gewend bent in een blog én we zullen uiteraard de onderzoeksrapportage op de site vermelden.

Labtest deel 1: Himalayazout

labtestWe starten met het onderzoeken van Himalayazout. Diverse fabrikanten & websites claimen dat:

  • Himalayazout een perfecte vervanger is voor keukenzout omdat het minder natrium bevat;
  • Himalayazout rijk is aan calcium, ijzer, magnesium, kalium en zink;
  • dagelijks een sole drinken (een oplossing van 75% water en 25% Himalayazout) een perfecte manier is om mineralen binnen te krijgen.

De vraag is of dat wel klopt, of dat deze adviezen meer kwaad dan goed doen…Daarom gaan we Himalayazout laten onderzoeken door een professioneel en onafhankelijk Foodlab. We doen dit op:

  • Natrium
  • Kalium
  • Zink
  • IJzer
  • Calcium
  • Magnesium

Doneer jij mee?

Om dit te laten testen is het doelbedrag €275. Wil jij ons hierbij helpen? Doneer dan mee.

Via onze webshop kun je eenvoudig jouw donatie overmaken. Klik op onderstaand plaatje welk bedrag jij wilt doneren. Als je >€10 doneert ontvang je van ons 1 (of 2) I’m a Foodiebag(s). De I’m a Foodie Bags worden verzonden zodra het doelbedrag is behaald. Indien het doelbedrag niet behaald wordt, dan krijg je uiteraard je donatie teruggestort. De I’m a Foodiebags worden dan ook niet verstuurd. Eventuele stornering zal in de laatste week van oktober 2015 plaatsvinden.

€20 badge_def
€10 badge_def

€5 badge_def

Zodra het doelbedrag wordt gehaald laten wij de test uitvoeren. Uiteraard houden wij je tussentijds (de komende 4 zaterdagen) op de hoogte van de ontwikkelingen. Help jij ons mee om dit te laten onderzoeken?

Periodiek kiezen we samen met jou een ander product om te laten onderzoeken. Wat zou jij willen weten?

 

UPDATE: De resultaten zijn binnen! Labtest de uitslag: wat zit er in Himalayazout