fbpx

Weekend! Foodie-events 4-5 oktober

Door |2017-01-08T11:21:08+00:003 oktober 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog|Onderwerpen: |
  • Foodie weekendguide

Veggie Fair – Lisserbroek
Veggiefair

Op 4 en 5 oktober 2014 vindt op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek de tweede Veggie Fair plaats. Ook tijdens deze editie van de Veggie Fair staat de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal. De nadruk ligt op biologisch, vegetarisch, plantaardig, verantwoord en gezellig.

Zeehelden Food Festival – Den Haag

Zeehelden-Food-festivalAls je zin hebt in een fantastische lunch? Dan moet je van t/m 5 oktober in het Zeeheldenkwartier in Den Haag zijn. Tijdens het eerste Zeehelden Food Festival kun je alle lunchrooms (en meer!) ontdekken. Er nemen ruim 30 horecaondernemers deel, variërend van verrassende afhaalrestaurants tot trendy lunchrooms en gezellige grand cafés.

Pure Markt – De Haag

Pure-Markt-Den-Haag

Als  afsluiter van het Zeehelden Food Festival in Den Haag is er weer een Pure Markt in de Piet Heinstraat. Van 11.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur kun je op 5 oktober kennis maken met verschillende leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten, maar ook met creativiteit en duurzaamheid. Op de markt vindt je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Vis&Seizoen Festival – Amsterdam

Vis-en-Seizoen-festivalDrie dagen lang smullen van heerlijke duurzame vishapjes in de oude markthal op het Food Center terrein in Amsterdam tijdens Vis&Seizoen (2,3,4 okotber) festival. Genieten van de vier uiteenlopende Fish corners, culinair vermaak op hoog niveau, topchefs die hun fish signature dishes klaarmaken, kidsentertainment en veel meer. Dit alles onder genot van een heerlijk glas wijn, hoe kan je je dag nog beter invullen?

Streekmarkt – Twente
Streekmarkt-Twente

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de bron groeit. De Streekmarkt Twente in Delden wil deze ontwikkeling versterken door elke eerste zaterdag van de maand een streekmarkt te organiseren. Geïnteresseerden uit geheel Twente kunnen zo een mooi assortiment aan lekkere verse streekproducten kopen, zonder daar meerdere bedrijven in de regio voor te hoeven bezoeken.

Dining with the Tsars – Amsterdam

Dining-with-the-tsarsNog niet in de Hermitage geweest? Om haar vijfjarig bestaan te vieren, vindt in de Hermitage Amsterdam de lustrumtentoonstelling Dining with the Tsars, Breekbare Schoonheid uit de Hermitage plaats. Aan de hand van acht porseleinen en creamware serviezen uit de Hermitage St-Petersburg wordt het verhaal verteld van de bals en banketten van het tsarenhof. Daarnaast biedt de tentoonstelling een kijkje in de keizerlijke keuken, waarbij diners met 300 gerechten geen uitzondering vormden (t/m 1 maart). Sterrenkok Joris Bijdendijk van restaurant Bridges in Amsterdam heeft acht bijzondere recepten ontwikkeld, gebaseerd op gerechten die in deze tijd geserveerd werden.

Culinaire geheimen van De Haar – Utrecht

Kasteel-de-HaarVoor het eerst in de geschiedenis van Kasteel de Haar in Utrecht licht chef-kok Pierre Amory, 40 jaar lang dé chef-kok van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, het deksel van de koperen pan en geeft hij culinaire en amusante keukengeheimen prijs. Amory werkte ook als privé chef bij beroemdheden als Christian Dior en Valentino. De Culinaire geheimen van De Haar kun je beleven tijdens de kasteelrondleiding ‘Culinaire geheimen van De Haar‘ van 9 september 2014 t/m 30 november 2014.

Filmtip – Chef

Filmtip-ChefIn Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

Aardappelfeest- Hornhuizen

AardappelfeestDe aardappeloogst op het Groningse Hogeland is in volle gang. Begin oktober liggen de schuren weer vol. De hoogste tijd voor een feestje: Op 4 oktober vindt de derde editie van Het Aardappelfeest bij Wongema in Hornhuizen plaats. Een echte aardappel wil dit niet missen! Bekijk het programma hier

De stadsmarkt – Rotterdam

Uit-je-eigen-stadMet de Stadsmarkt wil Uit Je Eigen Stad Rotterdammers en bewoners in de omgeving elke zaterdag en zondag de mogelijkheid bieden om de wekelijkse boodschappen vers van de boer te halen in een kleinschalige, gezellige setting waar ook voor kinderen genoeg te ontdekken is. Mooie streekproducten, direct van de producent naar de consument, voor een normale prijs.

BankjesCollectief – Amsterdam

BankjescollectiefElke eerste zondag van de maand vormt het BankjesCollectief het grootste openluchtcafé ter wereld. ‘Open’ een bankje voor je huis, in je straat of in het park en nodig buurtgenoten en wat vrienden en familie uit. Of ga gezellig langs bij iemand in de buurt. Bewoners met een (geadopteerd) bankje kiezen wat ze serveren: van een kopje koffie tot een lekkere lunch en van een mooi verhaal tot een knikkerclinic. De bezoekers bepalen achteraf wat ze het waard vinden. Een heerlijke en ontspannen manier om je buurtgenoten te leren kennen.

Heb jij een Foodie Weekendtip? Let us know!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?