Als je een babywinkel binnenstapt, word je overweldigd door een enorm aanbod aan spullen. Maar welke drinkbeker is het beste voor je kleintje? 

Dichte bekers 

Anti-lekbekers, tuitbekers, 360° bekers… Ze voorkomen allemaal dat je baby de inhoud over zichzelf of de tafel giet. Maar ze zijn minder handig om een goede drinktechniek te leren. Een gewone open beker is op dat vlak de beste optie. Er bestaan ook open bekers met een uitsparing aan de neus om te leren drinken.

Geen zin in een waterdouche voor je baby? 

Begin dan met hele kleine beetjes in plaats van een volle beker. Dat is ook nog eens minder zwaar voor je baby om op te tillen. Je kan je baby ook laten oefenen met een bekertje water in bad (zonder zeep natuurlijk), dan is hij toch al nat. 

Oefenbeker 

Je kan ook kiezen voor een oefenbeker met een deksel dat voorkomt dat de hele inhoud eruit stroomt. Let wel op dat je baby gewoon kan drinken uit de beker zoals uit een open beker, en er bijvoorbeeld geen druk gezet moet worden met de lippen of tanden, zoals bij sommige anti-lekbekers.

Meer van dit?

Wil jij weten wat nu echt handig is om in huis te halen voor het eetavontuur van je baby? En waar let je op bij de keuze van je aankoop? Laat je helpen door onze experts Rolinde (wetenschapper, kinderdiëtist, lactatiekundige) en Eline (wetenschapper, lactatiekundige en apotheker) in Eet als een expert mini!

We gaan van flessen tot eetstoelen!