fbpx

Yes!! I’m a Foodie gaat een boek maken!

Door |2017-01-07T09:41:40+00:0018 september 2015|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Onderwerpen: , , |
 • I'm a Foodieboek
Morgen is het de dag van de diëtist en volgende week bestaat I’m Foodie 2 jaar. Daarnaast is I’m a Foodie bijna een miljoen (!!) keer bekeken. Een mooier moment om het naar buiten te brengen is er haast niet :-)!! Wij gaan een boek maken! Samen met 3 andere Foodies (Liesbeth Smit, Gaby Herweijer en Jolien Klamer) ben ik al enige tijd bezig met de conceptontwikkeling. Vanaf vandaag is het officieel. Ik heb getekend bij Kosmos en het boek komt in het voorjaar 2016 uit!

Releasedatum voorjaar 2016: stay tuned

En ja… ik hoor je al denken: “Weer een boek over voeding… daar zijn er al zoveel van”. Dat is waar. Maar waarom is het I’m a Foodie boek dan anders? Het boek gaat enerzijds over wetenschap: wat is nou gezond & welk bewijs is daarvoor. Daar zijn natuurlijk al boeken over geschreven. Maar wat veel van deze boeken missen is de vertaalslag naar de praktijk. “Fijn om te weten waarom omega-3 vetzuren gezond zijn. Maar waar zit dat dan in? En hoeveel eet ik daar dan van? En wat…als ik geen vis lust?” Kortom hoe doe je dat dan :-). En ook niet onbelangrijk, mét mooie vormgeving en fotografie! En meteen hebben we jullie hulp al nodig. Wij hebben een titel nodig. Denk je mee?! Als we voor jouw idee gaan krijg jij natuurlijk een gratis exemplaar. Nog wel ff geduld 🙂

Het boek is inmiddels uit! Check www.eetalseenexpert.nl

I'm a Foodieboek

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

8 Comments

 1. Marloes 18 september 2015 at 5:48 - Beantwoorden

  Wat leuk! Met mijn wetenschappelijke achtergrond én passie voor gezond en lekker eten, lijkt dit boek me héél interessant! Titelsuggestie: De wetenschap op je bord. Wat onderzoek ons heeft laten weten over gezond(er) eten.

  Succes 🙂

 2. Jeroen 18 september 2015 at 5:59 - Beantwoorden

  Gefeliciteerd Marijke! Maak er iets moois van.

  Succes

 3. Rick 18 september 2015 at 7:27 - Beantwoorden

  Go Girl! Ontzettend gaaf!

 4. Marijke 5 oktober 2015 at 7:16 - Beantwoorden

  Ik support naamgenotes sowieso, we zijn bijna zeldzaam dus go Marijke! 😉 En wellicht tot ziens bij Kosmos, want daar werk ik ook alleen op een andere plek.

  • Marijke 5 oktober 2015 at 8:07

   Haha wwe zijn idd zeldzaam 🙂 Leuk thanks!!

 5. Kai 27 oktober 2015 at 12:55 - Beantwoorden

  Goed! Ik hoop dat alle recepten plantaardig zijn – goed voor mens, milieu en dierenwelzijn!

  In de engelse taal komen steeds meer boeken uit in het specialistische hoekje: “vegan en sport”. Het duitse elftal heeft de WM gewonnen op grotendeels vegan eten en bekende boksers, triathlonatleten etc. zijn ook allang vegan.

  In Duitsland is dit *de* culinaire trend die alleen maar belangrijker wordt. Ook daar komen bergen boeken uit, ook voor foodies, met de heerlijkste leedvrije recepten! WIN-WIN! Succes!

 6. Christianne 12 november 2016 at 9:43 - Beantwoorden

  Beste foodies, vanaf mijn 20e heb ik IBS. Dat is nu 40 jaar. De eerste 5 jaar was er nog geen diagnose, de volgende 30 jaar werd er bij onderzoeken niets gevonden. In de laatste 7 jaar getest op colieakie, lactose en tarwe. Gelukkig negatief. Dus nog steeds diagnose spastische darm. Lastig maar niet dodelijk. Vooral veel tarwezemelen eten!!!! Ik heb wat geleden. Mijn protesten hielpen niet. Het meeste baat had ik bij de “goeroes/ geitenwollensokken/ sterrenwichelaars” die mij o.a. aanbevolen geen knoflook en uien te eten. Drie jaar geleden vond ik het FODMaP dieet op Internet. Uitgevonden door de Monash University. Ik kan die mensen wel zoenen! Na al die jaren 90% minder kramp.
  Ik heb in jullie boek helaas niets gevonden over FODMaPs. In mijn omgeving hoor ik steeds meer mensen die over hun buikproblemen durven te praten. Heel lang is dit een taboe geweest. Ik zie dan ook verschillende getallen in onderzoeken: tussen de 5 en 20% van de Nederlanders heeft IBS. Niet gering, al zou het die 5% zijn.
  Meer vrouwen dan mannen.
  Dat is ook de reden dat ik mij tot jullie, jonge vrouwen van de wetenschap wil wenden: laat de volgende generaties IBS-ers niet onnodig lijden. Probeer het FODMaP dieet, dat 75% kans van slagen heeft. Het kan mij niet schelen of dat wetenschappers het oneens zijn, mijn lijf wéét het.
  Met vriendelijke groet,
  Christianne.

 7. Marijke 12 november 2016 at 8:04 - Beantwoorden

  Hi Christianne,

  Goed te horen dat jij baat hebt bij het FODMaP dieet. Eet als een Expert gaat over preventie van chronische ziekten en niet over behandeling va ziektes, klachten en aandoeningen. Wij zijn zeker ook pro FODMaP zie hier: https://www.iamafoodie.nl/dieet-bij-prikkelbare-darm-syndroom-het-fodmap-dieet/
  Ik werk zelf op de MDL afdeling in het VUmc en adviseer het dieet daar ook regelmatig.

  Grtjs Marijke

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?