Yoghurt BarnFrozen yoghurt bars kun je in Amerika overal vinden, en de laatste tijd zie je er ook steeds meer verschijnen in Nederland. Begin september is er weer 1 geopend in Amsterdam: De Yoghurt Barn.

Yoghurt Barn

Mij kun je altijd wakker maken voor een kommetje yoghurt met muesli dus wilde ik graag dit nieuwe yoghurt tentje een bezoekje brengen. Yoghurt Barn ziet er van binnen prachtig uit. Een interieur waarbij veel hout en steen gebruikt is, een mix van een urban en nature.

Zelf samenstellen

Je kunt zelf je eigen bakje yoghurt samenstellen. Het hoofdbestanddeel is uiteraard yoghurt en daarin kun je kiezen uit volle yoghurt, magere yoghurt, hangop of frozen yoghurt. Hangop is mijn favoriet, het smaakt net even wat romiger dan yoghurt. Alle yoghurt bij de Yoghurt Barn is overigens biologisch!

Toppings

Yoghurt BarnEn dan komt het leukste gedeelte,  je toppings kiezen. Deze variëren van superfood toppings zoals chiazaad en gojibessen tot muesli, hennepzaad, vers fruit en lekkere minder gezonde toppings zoals chocolade en koek.

Combinaties

De Yoghurt Barn heeft zelf ook al een paar heerlijke yoghurt combinatie samengesteld, de zogenaamde specials. Mijn zusje probeerde de crazy cookie met o.a. kiwi en Bastognekoek: een combinatie van fris en zoet. Ik had gekozen voor hangop met gedroogde vijgen, walnoten, gojibessen en frambozen, helaas konden er niet nog meer toppings op mijn hangop anders was ik nog wel even doorgegaan!

En nog veel meer

Yoghurt BarnJe kunt hier overigens naast yoghurt ook  genieten van smoothies, koffie, thee, biologische vruchtensappen van Bionade, en je kunt ook voor een high tea kiezen waar je naast yoghurt specials ook broodjes, gebakjes, fruitsalade, sapjes etc erbij krijgt.

Ik als echte zuivelfan ben zeker van plan vaker langs te gaan bij de Yoghurt Barn en niet alleen omdat ik de yoghurt combinaties erg lekker vind, ook de prettige huiselijke omgeving met gratis WIFI!

En voor de kids kun je voor slechts 1,50 een bakje yoghurt met 1 topping naar keuze bestellen.

Hangop

Hangop is een zuivelproduct wat meestal als toetje gegeten wordt. De basis van hangop is karnemelk of yoghurt. Vroeger werd hangop vaak zelf gemaakt door in een vochtige theedoek (die men over een schaal heen spande) yoghurt of karnemelk te gieten. Men liet de karnemelk of yoghurt op deze manier heel de nacht staan zodat hij goed uit kon lekken. Wat overbleef (de volgende dag) in de theedoek is de hangop. De structuur van hangop lijkt een beetje op kwark