fbpx

Zesdelige docuserie Fresco’s Paradijs ‘Eten is weten is geweten’

Door |2017-01-06T16:47:38+00:0013 oktober 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: , |
  • Louise Fresco
Foodies opgelet! Vanavond, zondag 13 oktober is de eerste uitzending van de zesdelige serie Fresco’s Paradijs. In deze docu-serie trekt hoogleraar Louise Fresco onder het motto “eten is weten is geweten” de wereld over. Ze bezoekt plekken waar op het gebied van landbouw en voedsel hoopvolle ontdekkingen zijn gedaan, kleine stappen worden gezet of grote ontwikkelingen worden voorbereid. Fresco laat zien wat we kunnen leren van de fouten uit het verleden en benadrukt de noodzaak van de wetenschap en de macht van de consument voor de toekomst.

Fresco’s Paradijs wordt vanaf 13 oktober 2013 zes zondagen achter elkaar uitgezonden om 18.50 uur op NL 2.

Het ware verhaal achter de façade van  productverpakkingen

Naar aanleiding van  ‘Fresco’s paradijs’ duikt ook digitaal themakanaal Holland Doc 24 in de wereldvoedselproblematiek en gaat 5 docu’s uitzenden waaronder Food, Inc (2008). In deze docu laat regisseur Robert Kenner vooral zien hoe je de wereld niet zou moeten voeden. Hij gaat op zoek naar het ‘ware verhaal’ achter de façade van  productverpakkingen. Zo stelt hij het misbruik van dieren in de vee industrie aan de kaak en de arbeidsomstandigheden van mensen in vleesverwerkende bedrijven. Hij toont de aanwezigheid van E. Colibacteriën in hamburgers aan, wijst op de macht wellust van sojabonengigant Monsanto en de kans op een diabetesexplosie vanwege goedkope, slechte voeding. Maar hij geeft ook aan dat de consument machtiger is dan men denkt.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?