Eet als een expert – Zwanger!
Gaby Herweijer, Everdien van der Leek, Rob van Berkel, Liesbeth Smit & Marijke Berkenpas
In Eet als een expert – zwanger! worden al jouw vragen over voeding voor en tijdens de zwangerschap beantwoord door een team van (kinder)diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers.
Met praktische tips, handige infographics en makkelijke recepten voor een eetpatroon dat gezond is voor moeder en kind. We laten zien dat je met een beetje creativiteit en omdenken de sushi, carpaccio en alcohol helemaal niet hoeft te missen!

Hét boek voor zwangere vrouwen!
Update 2021 & gratis infographic!
Dit boek is in 2019 voor het eerst verschenen. In juni 2021 zijn de nieuwe voedingsrichtlijnen voor zwangeren van de Gezondheidsraad gepubliceerd. Wij vinden het belangrijk om up-to-date informatie te verstrekken. Recent hebben wij daarom het hele boek geactualiseerd op basis van deze nieuwe richtlijnen. De editie in de webshop is deze NIEUWE editie.
Heb jij een ouder exemplaar in je bezit? De wijzigingen hebben we op deze pagina samengevat. Download ook de gratis infographic met daarin al onze tips voor een gezonde zwangerschap!
Toelichting nieuwe adviezen:
Neem alvast een kijkje in het boek!
Referenties
Het boek staat bomvol met referenties, lees de wetenschappelijke artikelen die we hebben gebruikt. Of check de uitleg van moeilijke termen.
I’m a Foodie publishing
In de serie ‘I’m a Foodie presents‘ hebben we de volgende boeken geschreven: (1) Eet als een expert (2016), (2) Eet als een atleet (2017), (3) Eet als een expert – Party Time (2018), (4) Eet als een atleet – hardloop editie (2020) (5) Eet als een expert – mini (2022)
Tijd voor een onderbouwd tegengeluid!
De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid!
I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings-en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie.
Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

DE AUTEURS

Gaby Herweijer
Gaby Herweijer is (kinder) diëtist en gezondheidswetenschapper. In haar praktijk Voeding + Advies begeleidt ze mensen met coeliakie en prikkelbare darm syndroom. Het is haar passie om voedingswetenschap op een begrijpelijke en praktische manier te vertalen naar de cliënt, student en lezer. Mede auteur van bestseller Eet als een expert.

Rob van Berkel
Rob van Berkel is (onderzoeks)diëtist en eigenaar van ‘Rob van Berkel over voeding & gezondheid’. In opdracht schrijft Rob over voeding en gezondheid. Van blogs op websites tot professionele artikelen. Rob heeft eerder de boeken ‘handboek: bouw jouw eigen voedingsplan’ & ‘overgewicht & obesitas’ geschreven.

Everdien van der Leek
Everdien van der Leek is werkzaam als (kinder)diëtist en gezondheidswetenschapper in haar eigen praktijk Everdien Foodcoaching. Ze geeft regelmatig voedingsvoorlichting, schrijft blogs en is ze initiatiefneemster van ‘red de diëtist’.

Marijke Berkenpas
Marijke Berkenpas is klinisch diëtist voedingswetenschapper, docent in het VUmc, en oprichter/eigenaar van food collectief I’m a Foodie. Voedingswetenschap vertalen op een eigentijdse en aansprekende manier is haar passie. Mede auteur van bestseller Eet als een expert.

Liesbeth Smit
Liesbeth Smit is een kritische voedingswetenschapper. Ze deed onderzoek aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit. Met haar bedrijf The Online Scientist vertaalt ze wetenschap naar zowel wetenschappelijke als publieke doelgroepen via websites en e-learning. Mede auteur van bestseller Eet als een expert.
Lees alvast onze blogs over voeding tijdens de zwangerschap
Welke vorm van foliumzuur slikken als je zwanger bent?
Eén van de belangrijke adviezen wanneer je zwanger wilt worden is om te beginnen met het slikken van foliumzuur. Dat klinkt eenvoudig, maar kan lastig zijn omdat er verschillende soorten foliumzuur verkrijgbaar zijn. Naast het [...]
Brood is een belangrijke bron van jodium tijdens de zwangerschap
Met name tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voldoende jodium binnen te krijgen. Krijg je dan onvoldoende jodium binnen, dan kan dat gevolgen hebben voor onder andere de hersenontwikkeling van de baby. In Nederland [...]
9 tips: Wat kan ik het beste eten als ik snel zwanger wil worden?
Op internet worden veel beweringen gedaan over voeding en (on)vruchtbaarheid, maar veel artikelen zijn gebaseerd op slecht bewijs. Veel wetenschappelijk bewijs dat je door extra gezond te eten en goed te sporten de kans op [...]
Zwanger & misselijk: wat kan je ertegen doen?
Vervelend, maar helaas krijgt bijna iedere zwangere vrouw hiermee te maken: zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer 80% van de zwangeren krijgt er last van (1,2), je bent dus zeker niet de enige. De veelgehoorde term ‘ochtendmisselijkheid’ gaat vaak [...]
Neem contact op voor een interview
Wil je graag in contact komen met de auteurs, voor een vraag, of interview? Of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven stuur Bart dan even een mail via: bart@iamafoodie.nl
Visuals van de recepten, logo’s I’m a Foodie en team foto’s vind je in de media kit!
