Plantaardig barbecueën moeilijk? Nee hoor! Aan plantaardige barbecueopties is er tegenwoordig geen gebrek: de schappen liggen vol met kant-en-klare worsten, burgers en balletjes. Maar niets smaakt zo lekker als wanneer je het zelf maakt, toch? Probeer deze zwarte bonen balletjes aan een spies met plantaardige tzatziki bijvoorbeeld, zo kan het ook!
Ingrediënten
Voor de balletjes
- 400 g zwarte bonen
- 200 g havermeel
- 2 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 2 el tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 1 handje verse peterselie
- 1 tl gerookte paprika
- peper en zout
Voor de tzatziki
- 1/2 komkommer, geraspt
- 250 ml plantaardige variatie op yoghurt (bijvoorbeeld van soja)
- 2 el citroensap
- 1 teen knoflook
- peper en zout
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten voor de zwarte bonen balletjes toe aan een keukenmachine en blend tot een geheel. Er mogen best nog wat stukjes in zitten voor de structuur, maar het moet wel aan elkaar kleven. Als het te droog is, kun je wat olijfolie toevoegen. Is het te nat? Voeg dan extra havermeel toe
- Rol balletjes van het deeg
- Bak de balletjes in een laagje olijfolie ongeveer 1-2 minuten per kant. Je kunt ze nu in de koelkast bewaren tot je gaat barbecueën
- Voor de barbecue rijg je de balletjes aan een spies. Grill de zwarte bonen balletjes ongeveer twee minuten per kant
- Maak ondertussen de tzatziki door alle ingrediënten door elkaar te mixen. Serveer de tzatziki met de zwarte bonen balletjes
Plantaardig barbecueën met zwarte bonen balletjes, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.
Geef een reactie